Search

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022.

Tekst: BURO.

Završio je Milano fashion week, najglamurozniji tjedan mode gdje su modni klasici i eksperimentiranje jednako vrednovani. Pogledajte nove trendove i spremite se za sljedeći tjedan mode u Parizu.


NARUKVICE NA RAMENU

Ako se prisjetimo crvenog tepiha iz 2000-ih, neizostavno ćemo se sjetiti i narukvica, i to ne onih koje se nose oko zgloba, već na nadlaktici. Primjeri koje pamtimo su Nicole Kidman na premijeri filma “Oči širom zatvorene” 1999. godine i Cate Blanchett na dodjeli Oskara 2000. godine. Ako je suditi po broju sličnih narukvica viđenih na modnoj pisti ove godine, opet će biti hit za proljeće/ lketo 2022. Blumarine, talijanski modni brend, nudi kristalne narukvice, baš kao one koje su se nosile prije 20 godina, a Prada pankerske kožne, stegnute oko ruke. Prema modnim pravilima iz 2000-ih, narukvice se mogu nositi na koži, ali i preko bluza i košulja.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 1)

BLUMARINE

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 2)

PRADA

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 3)

ETRO

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 4)

EMILIO PUCCI


KUĆNI TEKSTIL

Oduševljeni smo sovjetskim kostimima koje potpisuje brend Yulia Pelipas. Na tjednu mode u Milanu, tekstil inspiriran onim kućnim našao se u kolekcijama Jil Sander, Max Mara i Tod's. Iako se ne mogu reciklirati, kao što se može tekstil brenda Pelipas, njihove jakne, džemperi i platnene prugaste haljine evociraju lijepe uspomene na krute kuhinjske krpe i tkane tepihe.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 5)

JIL SANDER

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 6)

TOD'S

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 7)

MAX MARA

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 8)

ZANINI


DOBRA STARA KOŽNA JAKNA

Prada i Bluemarine kožne jakne izrađuju od umjetne kože, a izgledaju kao da su vintage. U Tod’s kolekciji nalazi se kožna jakna sa zaštitnim umetcima na ramenima. Jakna podsjeća na bajkersku, ima blago zaobljenu siluetu, pa djeluje kao da je pozajmljena od starijeg brata. Slične, jednako brutalne opcije od debele kože s naborima i ogrebotinama, vjerojatno možete pronaći u ormaru svojih roditelja ili u nekoj vintage trgovini.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 9)

PRADA

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 10)

BLUMARINE

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 11)

TOD’S

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 12)

DOLCE & GABBANA


RADNIČKA PREGAČA

Preko kaputa i balonera - tako bivša Celine dizajnerica predlaže da nosite pregače (koje, uzgred rečeno, prilično podsjećaju na one automehaničarske). Ona je na tjednu mode u Milanu predstavila prvu kolekciju svog brenda, Quira. Jil Sander se opredijelila za fini pojas na pregači, dok je Bluemarine izabrao pink mini suknju koja podsjeća na one iz 2000-ih, a koja, zahvaljujući džepovima, izgleda kao pregača za alat.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 13)

QUIRA

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 14)

JIL SANDER

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 15)

SUNNEI

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 16)

BLUMARINE


cARGO hlače

Još jedan hommage modi iz perioda 2000 - 2009. Dolce&Gabanna vojničke hlače evocirale su uspomenu na Destiny’s Child spot za pjesmu “Survivor”, a ako pogledate Ermanno Scervino cargo hlače s prorezima, u glavi ćete čuti pjesmu “Jenny from the block”. U kolekciji Jil Sander vidimo i modernu interpretaciju funkcionalnih komada iz 1990-ih i 2000-ih, široke cargo prošivene hlače s džepom u vidu zakrpe.

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 17)

BLUMARINE

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 18)

DOLCE & GABBANA

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 19)

JIL SANDER

Dobra stara kožna jakna i narukvice na ramenu - 5 mikro trendova s Milanskog tjedna mode za proljeće/ljeto 2022. (фото 20)

ERMANNO SCERVINO

Related articles

Buro 24/7 Selection

više