Search

Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu

Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu

Tekst: BURO.


Kada se održava Tjedan mode u Kopenhagenu, čula su nam uvijek izoštrena. Kada je u pitanju ovaj upravo završeni, ovo vrijedi dvostruko. Nakon dugo vremena, na jedno mjesto su se slili neki od naših omiljenih brendova, ali i omiljeni insajderi - a sve to upakirano u neodoljivi Skandi šarm. Ne treba posebno isticati ni činjenicu da je upravo ovaj Tjedan mode vjerojatno i ekološki najosvješteniji od svih, kako po svojoj organizaciji tako i po brendovima koji na njoj sudjeluju.

Nakon što smo pažljivo proučili street style izdanja, sredili smo dojmove i sa samih revija, a ovo su trenuci koje ne biste trebali propustiti.

Tajne lokacije

Najekskluzivnije stvari su često one do kojih se ne može ni doći, zar ne? 

Stine Goya

Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 1)
Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 2)
Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 3)

Ove sezone, obožavani brend Stine Goya odlučio se za reviju koja je bila na tajnoj lokaciji i praktično van službenog kalendara. Ipak, oni koji su imali sreće naći se na toj reviji imali su priliku uživati u varijacijama na temu modela zbog kojih je brend stekao kultni status: svjetlucave haljine nisu izostale, baš kao ni karirani džemperi, printevi i odijela u boji, a sve uz živo izvođenje poezije danske grupe pjesnika Blod, Måne, Søndag.

The Garment

Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 4)

Održivi mladi brend iza kojeg stoji influenserica i odnedavno danska modna urednica skandinavskog izdanja magazina Vogue Sophia Roe organizirao je super-ekskluzivnu prezentaciju koja je više podsjećala na otvaranje izložbe u galeriji nego na klasičnu reviju. Fotografije koje su dostupne na službenom Instagram profilu su sve crno-bijele i uglavnom prikazuju uzvanice, a ne samu odjeću - koju možete vidjeti u formi lookbooka.

Over The Top lokacije

Zato što je nekad neophodno izraziti stav glasno i jasno.

Rotate Birger Christensen

Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 5)
Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 6)
Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 16)

Rotate je svakako brend koji je postao sinonim za Skandi glamur, baš kao i njegove kreativne direktorice Thora Valdimarsdottir i Jeanette Madsenstaged koje su se za sezonu proljeće/ljeto 2022. inspirirale devedesetima i posebno kultnom serijom "Dadilja". Revija je organizirana u hali, a manekenke su izlazile iz ekskluzivnih vintage automobila. Seksi, ekstravagantno i posebno.

Ganni

Ganni je uvijek među najsvjetlijim točkama Tjedna mode u Kopenhagenu, a kao jedni od pionira pokreta održive mode, reviju su organizirali na vrhu CopenHill zgrade koju potpisuje danski arhitekt Bjarke Ingels, i koja je zapravo jedna vrsta "elektrane" koje otpad prerađuje u energiju. Na krovu koji je potpuno ozelenjen, šetali su modeli svih veličina u prepoznatljivoj i obožavanoj odjeći s volanima, svjetlucavim haljinama i komadima od jeansa.

Brend koji je obilježio sezonu: By Malene Birger

Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 17)
Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 18)

Ako je jedan brend izdominirao ovim posljednjim Tjednom mode u Kopenhagenu, onda je to By Malene Birger. Modele poznatog brenda ponijele su, bar jednom, doslovno sve osobe koje su se pojavile u prvom redu revija. Od Sophie Roe koja ih je promovirala i pored svog vlastitog brenda (od Skandinavaca stvarno imamo mnogo toga za naučiti) pa sve do Jenny Walton koja je u njihovom prugastom džemperu vozila bicikl od jedne do druge revije. O tome koliko puta smo vidjeli fotografije iz lookbooka nećemo ni počinjati, kao ni o tome koliko želimo baš svaki komad koji smo vidjeli, uključujući i XXL torbe.

Nova imena

Skall Studio

Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 30)
Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 31)
Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 32)

Sestre Julie i Marie Skall osnovale su brend Skall Studio još 2014. godine, a bile su (malo) ispred globalnog održivog trenda. Naime fokus su od početka stavile na etički proizvedene komade, prirodne materijale, neutralnu paletu i spontanu ženstvenost, a ovaj put su nam pokazale ljetne bijele haljine od kojih jednostavno ne možemo odvojiti pogled.

A. Roege Hove

Donosimo vam sve što trebate znati s Tjedna mode u Kopenhagenu (фото 33)

Osnovan 2019. godine, ovo je brend koji se već pozicionira kao omiljeni brend svih onih koji vole pletivo. I to ne bilo kakvo. Komadi s njihovim potpisom pomiču granice, pa smo vidjeli modele koji se igraju slojevitošću i prozirnim teksturama i lagano se oslanjaju na retro estetiku devedesetih. Nismo ni znali koliko su nam potrebni.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više