Search

Modni stil: Dora Juras Pivac

Modni stil: Dora Juras Pivac

Novinarka s odličnim stilom


Image: John Pavlish

Novinarka Dora Juras Pivac otkrila nam je detalje o svojem odjevnom stilu, kupovini i omiljenim komadima kojima se uvijek vraća

Novinarku i "it" djevojku Doru Juras Pivac zamijetit ćete po njezinom elegantnom i pomalo klasičnom stil, koji nerijetko začini pomno odabranim modnim dodacima, što je i potvrdila pokrenuvši liniju cekera za ljeto i šešira za ovu zimu. Za sebe kaže da je velika ljubiteljica dobre glazbe i još bolje hrane, strastveno prati modernu umjetnost i prava je ovisnica o putovanjima. U nastavku otkrijte koje su njezine modne tajne i zbog čijih dizajnerskih krpica će se uvijek "baciti u trošak". 

Kako izgleda tvoja idealna kombinacija koja uvijek "igra"?

Crni kombinezon za večer, a traperice visokog struka i bijela košulja za dan.

Kako bi opisala svoj stil?

Toliko puta sam pokušala odgovoriti na ovo pitanje i imam dojam da uvijek dam samo djelomično točan odgovor. Pomaknuta klasika s malo dobrog kiča. Zapravo, kao što sam rekla, Céline i Miu Miu kao omiljeni brendovi govore tome u prilog.

Kombinezon H&M, sako Vešmašina, cipele Christian Louboutin

Koliko novaca trošiš na odjeću?

Ako bih vam priznala, prvo bih trebala priznati sama sebi, a mislim da nisam spremna na to. Kupujem često, ali uglavnom je riječ o "krpicama" koje razvesele čovjeka, ali ne opustoše račun. Kad odlučim izdvojiti veću količinu novaca gotovo uvijek je to za modne dodatke poput torbica, cipela ili satova; stvari koje nikako nisu samo sezonske, već bezvremenske. Ili se tako tješim.

Modni stil: Dora Juras Pivac (фото 1)

Što ne bi nikada odjenula ili koji trend najmanje voliš?

Pripijenu haljinu od likre (likru općenito) prozirne čarape visokog sjaja, "crocsice"...

Ako se povedemo onom da odijelo čini čovjeka, u koji odjevni komad bi prvo uložila novac?

Doslovno u odijelo, s potpisom Yves Saint Laurenta.

Koji su tvoji omiljeni brendovi?

Obožavam H&M Trend liniju u kojoj nerijetko pronađem genijalne komade, Zara nekako bude nezaobilazna, voljela ju ili ne. No, kad su Céline i Miu Miu u pitanju uvijek mi se dogodi onaj "aaaaah" trenutak.

Traperice i majica - Zara, cipele - Bottega Veneta, mantil vintage

Možeš li izdvojiti neku ženu(e) čiji bi ormar opustošila?

Olivia Palermo i Giovanna Battaglia.

Estetika koju najviše voliš?

Znam da se ponavljam, ali volim bazične komade koji imaju mali pomak, koji čini jako veliku razliku. Posvećujem pažnju strukturi i materijalima, ali volim i umjerenu dozu dekadencije; šljokice, krzno u boji ili statement nakit.

Vesta H&M trend, cipele Cesare Paciotti

Idealna kombinacija za koju ne treba više od 5 minuta da ju složiš?

Znam da je jednoj ženi teško vjerovati kad se kune da se spremi u pet minuta, ali to je zaista uglavnom slučaj kad sam ja u pitanju. Ovisno o prilici, ali s divnim cipelama i haljinom golih leđa koja seže do pola listova nemoguće je pogriješiti.

Modni stil: Dora Juras Pivac (фото 2)

Pet stvari bez kojih ne možeš?

Mobitel, priznajem, rob sam. Pinceta, još veći. Krema za ruke, ozbiljna ovisnica. Parfem, Diptyque Do Son. Trajni lak, tko god da ga je izmislio, zahvalna sam do neba.

Koliko podliježeš trendovima? Imaš li onu ludu potrebu da posjeduješ - sve?

Pratim trendove, moda je moja strast, gušt, hobi, umjetnost koja me često oduševi. No, ne. Nemam potrebu posjedovati sve. Ako mi se nešto zaista ne sviđa ili smatram da mi ne pristaje, sigurno neće postati stanovnikom moje garderobe samo zato što je u trendu. Volani, baršun i rekonstruirani jeans, trendovi su koje trenutno zaista jako volim, ali špicerice i čizme metalnog sjaja te pretjerano naglašena ramena ne pristaju mi nikako.

Traperice i košulja - H&M trend, cipele - Chloé, šešir - The Cat Hat

Modni stil: Dora Juras Pivac (фото 3)

Što ćeš nositi ove zime?

Dobar stari jeans, kožnate hlače, oversize kašmir džempere, lakirane gležnjače visokih potpetica, "TheCatHat" šešire i krzno u svim bojama.

Što si posljednje kupila?

Cipele, naravno. "So Kate" od velura Christiana Louboutina.

O kojem odjevnom komadu trenutno maštaš da visi u tvojem ormaru?

Vintage Yves Saint Laurent odijelo. 

Modni stil: Dora Juras Pivac (фото 4)

Modni stil: Dora Juras Pivac (фото 5)

Modni stil: Dora Juras Pivac (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više