Search

Modni stil: Jelena Veljača

Modni stil: Jelena Veljača

Otkrivamo stylinge za filmski festival u Cannesu

Ana Pavić


Image: John Pavlish

Naša poznata scenaristica i spisateljica pakira svoje kovčege i odlazi na jedan od najglamuroznijih filmskih festivala na svijetu - onaj u Cannesu

Prije negoli se zaputi na Azurnu obalu, zavirili smo u njezin ormar i iz njega izvukli nekoliko odjevnih kombinacija koje će nositi za vrijeme svog boravka. Kao centralna kreacija izdvaja se raskošna toaleta u boji šampanjca s potpisom Roberta Severa u kojoj će kročiti na crveni tepih. After party je rezerviran za glamurozni duh 70-ih i fantastičan kombinezon iz nove kolekcije Kate Moss za Topshop, dok će dnevni cocktail party pohoditi u damskoj haljini modne kuće eNVy room.

Jelena Veljača

Uskoro krećeš u Cannes u suradnji s brendom Chivas. Kako je došlo do suradnje?

Ljudi koji stoje iza Brenda Chivas u Hrvatskoj prepoznali su, čini mi se, kroz moje tekstove i javno djelovanje, moju povezanost s finim alkoholom i partyjima (smijeh). Malo se šalim, no, kako u svakoj šali ima pola istine, moglo bi se reći da se ja doista uklapam u ideju Chivasovog ambasadora: strast su mi i film i moda, pa je crveni tepih u Cannesu doista "a dream come true".

Haljina eNVy room, cipele Nine West

Jelena Veljača

Jesi li ikada bila u Cannesu ili ti je ovo prvi put?

Bila sam u Cannesu prije punih petnaest godina. Tada me, sjećam se, impresionirao luksuz na svakom koraku, visoke cijene baš svega i količina jahti u jednoj luci. Veselim se što se ne vraćam kao običan turist, već što ću imati čast prošetati jednim od najpoznatijih crvenih tepiha na svijetu. I priznajem, malo se bojim vožnje helikopterom koja mi je također u rasporedu...

Kombinezon Kate Moss za Topshop, jaknica Topshop, ogrlica Sovilj

Čemu se posebno veseliš na ovom putovanju?

Lagala bih kada ne bih priznala da sam posebno uzbuđena zbog toga što ću uživo vidjeti neke od svojih omiljenih zvijezda - posebice Meryl Streep. Veselim se i modi s crvenog tepiha kojoj ću svjedočiti uživo. Također se veselim filmu "The Homesman" Tommy Lee Jonesa za koji imam pozivnicu - u glavnim su ulogama već spomenuta kraljica Meryl i Hilary Swank, a radnja filma opisuje se kao "prijevoz tri lude žene do mentalne institucije". Već iz opisa tema mi se čini bliska... (smijeh)

Jelena Veljača

Jelena Veljača

Kako će izgledati tvoj raspored? Znaš li na koje ćeš sve partyje ići?

Naravno, bit ću na Chivasovom tradicionalnom koktelu u hotelu Martinez, jednome od najluksuznijih u Europi. Osim toga, pozvana sam i na after party u čast filma, te na koktel na Chivasovoj jahti, za koji planiram odjenuti eNVy room haljinu u ružičastoj boji.

Jelena Veljača

Jelena Veljača

Tvoju glavnu kreaciju za crveni tepih dizajnirao je Robert Sever. Kako bi opisala kreaciju?

Inspiracija za haljinu bio je vintage Dior koji je Kate Moss nosila 2007. Htjela sam nešto istovremeno seksi, ali i elegantno. Posebno mi se kod te haljine sviđa osjećaj da je potekla od najfinije svilene spavaćice, i pretvorila se u pravi couture. Šivana je, naime, ručno u dva grada - elaborirani dio šlepa koji se otvara u pliseu rađen je u Beogradu, dok se prednji dio haljine, kroso kroja po uzoru na Dior, radio u Zagrebu. Najkraće rečeno, mislim da smo oživjeli zlatno doba Hollywooda. A i boja je takva. Nakit je također rađen posebno za prigodu. Slobodan Velički, umjetnik iz Beograda, napravio je ukras za kosu inspiriran dvadesetim godinama prošlog stoljeća (što je ujedno i poveznica s Robertovom posljednjom kolekcijom). Torbica je Robertovo privatno vlasništvo, originalni vintage iz dvadesetih godina 20. stoljeća, a cipele su Gianvito Rossi.

Haljina Robert Sever, ukras za kosu Slobodan Velicki

Lokacija: Hotel Esplanade

Make-up : Ana Rajić

Kosa: Snježana Č. za salon Teuta (www.facebook.com/salonteuta)

Photo: John Pavlish

Related articles

Buro 24/7 Selection

više