Search

15 odličnih kariranih komada

15 odličnih kariranih komada

Vječna klasika


Image: net-a-porter,
mytheresa,
zara,
h&m,
max mara weekend,

Mogli bismo reći da su karirani uzorak i njegove brojne transformacije uvijek moderne, a ove sezone posebno dobro krase kapute i suknje do koljena

Karirani ili kako ga često zovemo "škotski" uzorak istovremeno je klasičan i zanimljiv baš kao i njegova priča kroz povijest. Od škotske uniforme, preko statusnog simbola najbogatijih slojeva društva pa sve do 90-ih godina kada je na neki način obilježio dio grunge kulture. Karirane košulje tada su bile must have, najčešće zavezane oko struka ili prebačene preko T-shirta omiljenih bendova. Danas ih viđamo u kombinacijama s trapez hlačama, ali i uparene s klasičnim odijelima.  

Miu Miu je u svojoj kolekciji za jesen/zimu predstavio eklektične komade koji spajaju pedesete, šezdesete i osamdesete, a oni su vrlo brzo postali popularni na gradskim ulicama. Elegantne crno-bijele komade potpisuje Lanvin dok je modna kuća Balenciaga u istim bojama otišla korak dalje i predimenzionirala svoje modele. Posebno su moderne karirane hlače različitih duljina, od bermuda pa sve do onih koje se vuku po podu. Poigrajte se s ovim uzorkom, izgleda da je ove jeseni dozvoljeno baš sve. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više