Search

Baršunasti komadi su prava doza drame za praznike, donosimo vam najbolju modnu inspiraciju

Baršunasti komadi su prava doza drame za praznike, donosimo vam najbolju modnu inspiraciju

Tekst: BURO.


Baršun je tkanina koja ovom dijelu godine pripada isto kao i božićni filmovi. Savršeno se slaže s dekadentnim večerama (ne treba vam vojska ljudi za njih), i uz šampanjac, a potpuno je svejedno jeste li kod kuće (što vjerojatno jeste) ili ste na nekoj mini zabavi kod prijatelja. Najveći obožavatelji baršuna će se složiti da neće ući u Novu Godinu bez nečeg baršunastog na sebi.

Prva na listi je baršunasta haljina. Iako ove sezone definitivno sanjamo o nabranoj mini Khaite verziji (bordo ili crna), opcije su stvarno beskonačne. Kratke će vam omogućiti da se nesmetano krećete, duge će vam donijeti toliko željeni glamur posebno ako ih uparite s nekim kristalnim dodatkom i preskočite klasične šljokice. I zato ako vam se sjedi u baršunastoj haljini na kauču, samo dajte. Dress Code bilo koje vrste je ionako ostao iza nas. Važno je jedino da se ugodno osjećamo.

Odijelo? Naravno. Od vintage inspiracije 90-ih kada je Tom Ford oživio Gucci, pa sve do danas nam ovo odijelo ne izlazi iz glave. Pod terminom baršun se može provući i krupni samt. Ako se pitate zašto biste proveli Novu Godinu kod kuće u ovakvom odijelu, sjetite se da baršun uvijek ima smisla, pogotovo ako hlače odvojite od sakoa i napravite neku cool kombinaciju s košuljom ili topićem. Pogledajte kako je to napravila Giorgia Tordini u brendu Acne Studios.

Udobne su gotovo kao trenirka i ako odaberete model koji nije toliko uzak, daleko su ispred bilo koje loungewear opcije u kojoj ste sigurno već proveli dobar dio godine. Umjesto sakoa dodajte im neko mekano pletivo je to je to. Štikle su bonus, pogotovo ako su u pitanju sandale.

I naravno, kaput ili kimono. Ne, ovo nema veze s Nicole Kidman i onim kaputom iz serije “Slom”. Što se nas tiče više naginjemo inspiraciji s posljednje Chanel revije, ali izbor je vaš. Ovaj komad od baršuna je drama i misterija, on zahtijeva reakciju. U danima kada nam sve toga nedostaje, želimo ih gdje god je moguće.

Imate svu inspiraciju koja vam je potrebna. Igrajte se

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više