Search

BURO. izbor: Ovo su 3 modela cipela koja će obilježiti 2020., a čini se i ostatak desetljeća

BURO. izbor: Ovo su 3 modela cipela koja će obilježiti 2020., a čini se i ostatak desetljeća

Square toe, stiletto čizme i ružne tenisice napadaju

Tekst: M.M.


Image: Imaxtree

Završio je čini se najduži siječanj u povijesti zima i počela, nadamo se, mnogo kraća veljača. U prijevodu, proljeće je iza ugla, a s porastom temperatura rastu i modni apetiti. Osim izmjene godišnjih doba, što je uvijek dobar povod za shopping, ušli smo i u novo desetljeće, sjajan razlog za proširenje kolekcije obuće i to modelima koji će, kako se čini, obilježiti ne samo 2020., nego i cijelo desetljeće pred nama.

Stiletto čizme

Jedan od uvjerljivo najpopularnijih modela cipela koji će, ako je vjerovati insajderskim informacijama iz Net-A-Portera, ubrzo doseći kultni status jest Jimmy Choo Mavis model. Iako je original uglavnom rasprodan, počele su pristizati i proljetne varijante čizme, kao što je ona u blijedo ružičastoj varijanti. Popularizaciji špic čizmi doprinijela je i talijanska kuća Paris Texas za čijim upečatljivim modelima uzdišu influencerice diljem svijeta, kao i za Saint Laurent modelima od brušene kože.

Sportski šik

Da, odavno je prošlo vrijeme kada su se trenirke, hoodiji i tenisice smatrale uniformom za sport, štoviše, toliko je vremena od toga prošlo da smo čak zagazili u eru u kojoj se raspravlja o tome je li streetwear već mrtav. No, ako je suditi po kolekcijama za proljeće / ljeto 2020., streetware je daleko od zaborava: još uvijek se nose ružne, glomazne tenisice koje u svojoj ponudi sada već ima svaki luxury brend koji imalo drži do sebe, a zahvaljujući nanovo stečenoj popularnosti brenda Teva, popularnost raste i "ružnim sandalama".

 

Square Toe

Tko je mogao pretpostaviti da će se square toe, jedan od najomraženijih trendova iz devedesetih vratiti na velika vrata i ne samo to, nego da ćemo biti očarani modelima od kojih smo do jučer bježali glavom bez obzira. Pa, s obzirom na nevjerojatnu popularnost gotovo svega što se nosilo/gledalo/slušalo u devedesetima, kao i na ponovni uspon brenda Bottega Venetta, čije su prošivene square toe natikače osvojile Instagram, ali i na veliku popularnost modela s potpisom talijanske dizajnerice Amine Muaddi - njezin Gilda model ukrašen kristalićima proglašen je najpopularnijom cipelom godine, zapravo nije niti čudo.

 

Leave a comment

više