Search

Grgo Zečić: Što \"loviti\" u high street dućanima?

Grgo Zečić: Što "loviti" u high street dućanima?

Komadi za narednu sezonu


Image: Imaxtree

Rijetko tko u novčaniku ima crnu, platinastu ili zlatnu kreditnu karticu. Ali magazine takvo što ne zanima, stoga svake sezone bombardiraju s trendovima koje "morate usvojiti" kao da se radi o fakultetskom gradivu

Nakon tolike izloženosti određenom momentu koji ćete vidjeti u magazinu ili na Instagramu kod neke "sretnice" teško je ignorirati ono o čemu svi pričaju. Na koncu dana moda zna biti uspješan bijeg iz stvarnosti. Da biste, primjerice ove sezone, pobjegli iz stvarnosti i osjetili se dijelom novog sezonskog modnog vala onda ne morate imati brdo novca već sami istražiti što se gdje može pronaći i na koji način to sami možete iskombinirati s nečim što već imate u ormaru ili s nečim što ćete "maznuti" mami ili najboljoj prijateljici. U toj pustolovini najvažnija stvar su high street dućani koji na svoj jezik ponekad (pre)doslovno prevode svjetsku pistu donoseći je direktno u vaš grad. Zašto onda ne iskoristiti tu prednost i bez hrpe novca osjetiti kako se i vi igrate modom na uspješan način bez obzira koštaju li te jeans hlače 1200 eura ili 250 kuna. Čime su neki high street dućani napunili svoja skladišta i što možete pronaći kao idealne komade sezone? Za vas smo priredili mali vodič omiljenih kolekcija koje ćete uhvatiti u high street dućanima.

"Originalne" parke kuće Rodarte


Ovaj sestrinski dvojac prikazao je fenomenalne parka jakne s detaljima kao što su vojni remenici, čipka ili mreža. Kupiti klasičnu parku s tako posebnim elementima kao što su detalji čipke nije sezonski hir već komad koji će zahvaljujući statusu parke uvijek biti zanimljiv. Ciljajte na ovakve modele.

Boho chic od Etra do Puccija


Većina modnih kuća poludjela je za 70-im godinama prošlog stoljeća i "slučajnom seksepilu" stilskih kraljica kao što su Anita Pallenberg, djevojka Keitha Richardsa i Bianca Jagger, bivša supruga Micka Jaggera. Prsluci s kožnim resicama, duge haljine opuštenog kroja, ali i seksi hlače od odijela simboliziraju eru divljeg rock 'n' roll boho chica koji je više seksepilan nego romantičan.

Gucci jeans


Posljednja kolekcija Fride Giannini za Gucci ujedno je jedna od njezinih najboljih. Bez sumnje će brojni dućani ponuditi svoju verziju širokog jeansa na koji obavezno idu visoke pete. Sezona je isto tako obilježena mornarskim detaljima kao što su gumbići i military jaknice. Za one koje vole igrati hrabro tu je široki jeans, a za one koji vole "sigurnu moć" tu su jakne.

'Baby doll' u izdanju Louis Vuittona


Nicolas Ghesquière napravio je revoluciju u Vuittonu koji napokon prodaje revijsku odjeću. Sve što Vuitton napravi marljivo se prati jer udarna kolekcija na umu je svih koji vole odjeću. Njegova interpretacija 'baby doll' haljina je izvanredna: od onih koje su malo uže pa sve do onih koje su opuštenije. Kratke haljine balansiraju dugi rukavi. Ako naiđete na sličan model znajte da ga možete beskrajno kombinirati, ali pazite i kupite isključivo monokromatsku verziju takve haljinice.

Military rock genijalca Slimanea za Saint Laurent


Hedi voli svoje mršave rock djevojke koje su zbilja (pre)mršave, ali njegova vizija ipak najviše dolazi do izražaja na njima, htjeli to priznati ili ne. Ponovno se vraćamo na kratke jaknice military predznaka bilo da se radi o maskirnim parkama ili mini verzijama povijesnih referenci. Bez sumnje ovaj trend će eksplodirati po dućanima diljem svijeta.

'Bomber' jakne od Diora do Yamamota


'Bomber' jakne uvijek su pametno rješenje za gradsko trčanje od jutra do mraka. Ovaj subkulturalni simbol dizajneri su odlučili preraditi u novoj viziji. Raf Simons vidi njihovu nježniju, romantičnu stranu, Sacai onu koja je realnija originalu, a Yamamoto crnu, asimetrično kratku. Umjesto brda kožnih jakni, 'bomber' jakne u svim izdanjima trebali bi pronaći u high street dućanima.

Naravno važno je svaki od ovih komada nositi na vlastiti način. Nije nikakva zabava pokušati naći jeftiniju zamjenu za cijeli look već pronaći taj tjedan komad koji ćete onda spojiti sa svojim ormarom. Na uske jeans hlače obucite super veliku pamučnu majicu i na to kratku military jaknu. Nema bolje podloge od razvučene velike bijele majice koja jedva visi na jednom ramenu. Na 'baby doll' haljine nosite snažan smokey eyes i idealno neke starije, izlizane čizme ili čizmice kako bi smirili možda pretjeranu slatkoću tih krojeva. Varijacija je puno, ali poruka je jednostavna: ne trebaju vam bezobrazne količine novca da se zabavite s komadima koje ćete lukavo pronaći u high street dućanima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više