Search

Jedan sjajan stilski trik koji ćemo posuditi od Parižanki

Jedan sjajan stilski trik koji ćemo posuditi od Parižanki

Ove zime nosimo "Parisian tuck"

Tekst: T.L.


Image: Instagram

Budimo realni, Parižanke su, u stilskom smislu, mitska bića. Unatoč svoj svojoj magiji, čak niti Pariz ne rađa samo nadrealno ženstvena i stilski ispolirana ženska bića. "Pariški stil" ili pak "francuski chic" samo su izmišljene generalizacije i krovni pojmovi za neopterećenu ženstvenost, ležernost i prirodnu ljepotu kojoj kič nije potreban. Tih velikih tajni svemira su, navodno, najsvjesnije upravo Francuskinje kojima se divimo dobar dio novije povijesti nastojeći usvojiti barem malu dozu te neodoljive je ne sais quoi vibre.

No, koliko god se radilo o pojmu koji smo izmislili kako bi nam bilo lakše generalizirati, možemo se složiti da smo tijekom svih desetljeća divljenja tim mitskim Parižankama, štošta "ugurali" u taj pariški stil odijevanja koji smo često nastojali čim vjernije iskopirati. Iz bazena "pariškog chica" tako nam je stigao još jedan stilski trik koji nam se odmah svidio (ne isključujemo mogućnost da su nam ga, svojim šarmom, dobro prodale francuske influencerice), a koji planiramo nositi posvuda ove zime.

Vjerujemo da vam je jako dobro poznat trend guranja majica i džempera u hlače (premda se vjerojatno pitate kako to svima uspijeva, a vama nikako). Uglavnom, ako to učinite relativno neuredno i šlampavo, taj se stilski trik zove "French tuck", a ako ispod ruba svojih vintage traperica utaknete kardigan onda je to "Parisian tuck". Naime, Parižanke poput Jeanne Damas i Adenorah navodno svoj kardigan utaknu u svoje omiljene isprane traperice tako da ispod pletiva ne nose baš ništa, niti potkošulje niti grudnjake, a kamoli majice.

OK, ako ipak ne želite biti toliko ekstremni (ili ste jednostavno previše zimogrozni za ovakve stilske eksperimente), ostavite svoj grudnjak gdje mu je mjesto i poigrajte se ovom stylish kombinacijom koja osvaja društvene mreže onako kako vama odgovara. Što se praktičnosti tiče, imamo ipak jedan maleni savjet koji bi vam mogao pomoći pri rekreiranju "Parisian tuck" trika. Najbolji ćete efekt postići ako vaš kardigan nije mnogo duži od ruba vaših traperica i ako je poprilično tanak kako se ne biste mučili s manjkom centimetara. Da, poprilično je lako. Za kraj, začinite još svoj styling nekom lijepom ogrlicom ili maramom koju ćete vezati tik uz vrat. Voilà!

Izdvojili smo nekoliko sjajnih kardigana iz ponude popularnih modnih brendova, a s kojima ćete sjajno moći kreirati svoj "Parisian tuck" look:

Leave a comment

više