Search

Koji su najpopularniji trendovi za ljeto 2017. prema statistikama?

Koji su najpopularniji trendovi za ljeto 2017. prema statistikama?

Trend report publikacije Fashionista


Image: Buro247hr arhiva

Publikacija Fashionista istražila je što korisnici pretražuju na Pinterestu i Polyvoreu i objavila popis od osam trendova koji će biti najpopularniji ovog ljeta

Izvještaj o trendovima za ljeto 2017. koji su sastavili baziran je na statistikama pretraživanja na Polyvoreu i Pinterestu. Komade koje su korisnici tih dvaju servisa najviše pretraživali, na Fashionisti su okupili i formirali osam trendova koji će se nositi ovog ljeta. Otkrijte ih u nastavku:

Traper suknja

Nezaobilazni traper komadi uvijek su u centru pažnje, pogotovo sada kada mnogi dizajneri svoju inspiraciju pronalaze u modnom valu 90-ih. U to vrijeme najpopularniji modeli traper suknje bili su oni "A" kroja čija je duljina sezala ispod koljena, a sprijeda su se kopčali po cijeloj dužini s metalnim gumbima. Otada je prošlo više od 20 godina, a i danas se nose isti modeli, no traper suknja je i reinterpretirana na nekoliko novih načina. Dizajneri su je dekonstruirali, dodali jo zakrpe, aplicirali cvijeće, nitne ili su se pak poigrali patchwork tehnikom.

Koji su najpopularniji trendovi za ljeto 2017. prema statistikama? (фото 1)

Karirani uzorak

Pravilan karirani uzorak kojim se na tkanini dobivaju maleni kvadratići na engleskom je poznatiji kao gingham, dok ga na hrvatskom rijetko zovemo pravim imenom, amrelčina. Taj je uzorak prošlog ljeta bio jedan od najpopularnijih, posebno kad su u pitanju košulje spuštenih ramena i one na preklop. No, karirani je uzorak itekako popularan i ove sezone i to kako na haljinama i košuljama tako i na cipelama.

Koji su najpopularniji trendovi za ljeto 2017. prema statistikama? (фото 2)

Havajska košulja

Iako su one obično percipirane kao komad odjeće koji "pripada" muškarcima, havajsku košulju su prisvojile i žene, baš kao i niz drugih muških odjevnih predmeta kroz povijest. One se nose i ovog ljeta, barem ako pitate Pinterest i Polyvore, i sigurno ćemo ih viđati na društvenim mrežama i ulicama gradova.

Koji su najpopularniji trendovi za ljeto 2017. prema statistikama? (фото 3)

Jednodijelni kupaći kostim

Ovaj model kupaćeg kostima postao je popularniji od bikinija ili nekog drugog višedijelnog modela kupaćeg kostima. Tijekom ljeta će se tako nositi romantični jednodijelni kupaći kostimi s volanima i drugim aplikacijama, ali i oni inspirirani ponovno aktualnim "Baywatchem".

Koji su najpopularniji trendovi za ljeto 2017. prema statistikama? (фото 4)

"Millennial" ružičasta

Nježno ružičasta boja koja se u (posebno američkim) medijima zove millennial pink preplavila je dizajnerske i high street kolekcije. Ove je sezone popularnija i od sveprisutne baby plave, ali i od boje fuksije koja je također jedna od najpopularnijih boja ove sezone.

Koji su najpopularniji trendovi za ljeto 2017. prema statistikama? (фото 5)

Ukrašene tenisice

O tenisicama doista više ne treba ništa govoriti. Čini se kako nikad nisu bile popularnije, a posebno su popularne one ukrašene raznim aplikacijama, vezom, resicama ili perlama. Takav model možete nositi i u formalnijim odjevnim kombinacijama pa ih žene jednostavno obožavaju.

Koji su najpopularniji trendovi za ljeto 2017. prema statistikama? (фото 6)

Torbice koje se vežu oko struka

Ove praktične torbice više nisu nužno indikator turista, niti se nose samo za trčanje i druge sportske aktivnosti. Prigrlile su ih velike dizajnerske kuće koje predvodi kući koji ih je uvrstio i u svoju posljednju cruise kolekciju o kojoj se još uvijek priča.

Koji su najpopularniji trendovi za ljeto 2017. prema statistikama? (фото 7)

Pletene torbice

Pletene torbice kakve je obožavala Jane Birkin nose se i ove sezone, a o njima smo već i pisali. Nose se u dnevnim i večernjim varijantama i trendseterice ih jednostavno obožavaju. Ove torbice nose trendseterice od Leandre Medine do Jeanne Damas, a ako još ne znate kako ih nositi inspirirajte se kombinacijama koje smo na Büro 24/7 odabrali u svibnju.

Koji su najpopularniji trendovi za ljeto 2017. prema statistikama? (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više