Search

Maksi haljine kakve je nosila Rachel Green su najnoviji retro trend koji je zavladao Instagramom

Maksi haljine kakve je nosila Rachel Green su najnoviji retro trend koji je zavladao Instagramom

Tekst: BURO.


Osim što je zapečatila frizure više od pola jedne generacije, Rachel Green (aka Jennifer Aniston u seriji "Prijatelji") ove sezone vratila se kao modna inspiracija. Ovo nas ne bi trebalo čuditi s obzirom na kolektivnu retro opsesiju vremenom u kojem je serija snimana i u kom je u Rachel/Aniston (uvijek ih je bilo teško razdvojiti) bila toliko dominantna figura pop-kulture da Instagram padne u trenutku kada ona otvori profil, a priče o njenom ljubavnom životu od prije 15 godina još uvijek su u stanju postati glavna vijest.

Brojne kombinacije koje je Rachel nosila u seriji sada bi se mogle obilježiti kao trenutni #fashioninspo, ali jedna je nekako barem tri koplja iznad ostalih: maksi haljina s debelim bretelama u stilu potkošulje (a potkošulje su posebna stilska igra ove sezone). Linija je ta, ali boja i materijal često nisu kao ranije. Umjesto minijaturnih cvjetića, danas su uzorci nešto krupniji, a još jedan novitet se odnosi na vrstu materijala pa sada šetamo i one rebraste, heklane ili saten (za čudo ne u slip varijanti).

Maksi haljine kakve je nosila Rachel Green su najnoviji retro trend koji je zavladao Instagramom (фото 3)

@ALYSSAINTHECITY

Minimalističke boje su tu ali ako želite pogodak u centar mete, tu je boja pistachija koju je nosila Rachel, ali koja jednako dobro izgleda i sad. Sljedeći korak su opuštena kosa, ravne papuče - apostolke na ravnu platformu još bolje i minimalan asesoar.

Dužina je idealno do gležnja, ali je sasvim u redu i midi varijanta (kao i sve između), efekt je tu. Lakši komad za kombiniranje i nošenje teško da ćete pronaći ovog ljeta i zato što čekate? Dodatni plus: velike su šanse da neki vintage model čeka baš vas, krenite u potragu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više