Search

Marina Moscone, brend čiju ćemo nepretencioznu eleganciju voljeti u 2020.

Marina Moscone, brend čiju ćemo nepretencioznu eleganciju voljeti u 2020.

Mlada dizajnerica koja osvaja naše garderobe

Tekst: T.L.


Image: Marina Moscone,
Instagram

Žalite li za zlatnom erom pariške kuće Céline kada je estetiku krojila neprežaljena Phoebe Philo i često pomišljate kako vam na modnom planu nedostaje nepretenciozne elegancije i jednostavnih, čistih krojeva uz tek poneki zanimljivi twist, obratite pažnju na četu novih dizajnerskih snaga koje njeguju upravo taj izričaj. Jedna od njih je svakako Marina Moscone.

Marina Moscone jedan je od najprodavanijih modnih brendova na platformi Moda Operandi i jedno od onih novih imena u hirovitom svijetu mode koje svakako valja pratiti. Brend su, naime, u nepredvidive modne vode porinule sestre Marina i Francesca Moscone 2016. godine, a on je u rekordnom roku postao prepoznatljiv po svojoj minimalističkoj estetici, pedantno krojenim odijelima i divnim, profinjenim, ali prije svega nosivim odjevnim komadima koji odišu nepretencioznom elegancijom.

Marina je odrasla okužena umjetnošću i kulturom te je već od malih nogu počela pokazivati zanimanje za modu skicirajući svoje prve modele. Znanja je kasnije brusila na prestižnoj školi Parsons School of Design u New Yorku, te je provela nekoliko godina radeći i skupljajući iskustva na različitim pozicijama u modnoj industriji da bi se 2016. godine odvažila na velki korak i pokrenula vlastiti modni brend koji je u nepune tri godine zaradio nezanemarivu prepoznatljivost i ugled.

Nakon samo nekoliko predstavljenih kolekcija, Marinin dizajn danas možete kupiti na prestižnim modnim platformama kao što su Matches Fashion, Moda Operandi, Ssense, Forty Five Ten i The Modist, a mnogi modni kritičari navode kako bi zbog svog pristupa modi (koji oponira hirovitim trendovima i fotogeničnom dizajnu namijenjenom hypeu na društvenim mrežama) Marina Moscone mogla biti jedan od najpopularnijih modnih brendova na početku nove dekade. Mi ćemo sigurno pratiti svaki njezin potez. Možda moda konačno dobije neku novu Phoebe Philo. Zaslužila je.

Leave a comment

više