Search

Mona \"Monday to Friday\": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore

Tekst: A.P.


Image: Denis Butorac

Prvo što primijetite na Riti jest urođena elegancija, bilo da je odjevena u traperice i neku običnu vestu ili da nosi neku od milijun haljina (vjerujte mi ima ih milijun) koje čuva u svom divnom stanu u centru grada. Tamo sam je i posjetila po tko zna koji put u nadi da će skuhati prefinu kavu kakvu mi uvijek napravi i da ćemo malo popričati o poslu, modi i svemu što se izdogađalo, jer naravno nitko se s nikim nije vidio u posljednjih nekoliko mjeseci ako nije bilo nužno. Potres ju je privremeno iselio iz stana koji je pomno uređivala, ali sada se vratila u njega i kaže da joj ne pada napamet otići iz centra. Rita je u žižu došla kao influencerica, ali se relativno brzo povukla. Ne u potpunosti, ali nije tako aktivna kao prije. Razlog je druga karijera koju razvija, a koja je nešto zahtjevnije prirode i oduzima joj dosta vremena. Radi u jednoj privatnoj agenciji , a uz to vodi i portal Magme.hr. U tih par sati koliko smo provele zajedno uspjele smo pretresti i zanimljive teme, ali i novu kolekciju kuće Mona koja je ove sezone ubola idealne komade za mlade poslovne žene sa stilom.

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 1)

monday

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 2)

Blejzer Mona - 1.179,00 kn,  plava mini suknja Mona - 435,00 kn

Počela si kao influencerica a onda si se odlučila da ćeš razvijati karijeru u agenciji. Kako se u posljednje vrijeme puno raspravlja o tome je li influencanje posao, hajde da čujemo iz prve ruke tvoj stav? Je li to posao ili hobi?

U zadnje vrijeme se oko toga diglo puno prašine, a mene stvarno zapravo fascinira da se uz sve probleme današnjice mi raspravljamo koje je mišljenje ljudi o našem poslu. Biti Influencer je neupitno posao, jedino je pitanje je li to nama jedini posao ili posao koji radimo uz još neki. Imate rokove, imate materijale koje morate isporučiti, a na kraju toga dobijete honorar. Stoga smatram to poslom. Kao i mnogi poslovi, vjerujem da je počeo iz hobija (govorim u svoje ime) no s vremenom se pretvorio u posao. Nije postao posao zato što smo mi to, eto tako, odlučili već je iza toga stajalo puno rada i truda da ljudima približimo određenu temu, a brendovi koji se uklapaju u te teme su nas odlučili angažirati. Na kraju dana, isto kao i zakup oglasnog prostora u medijima.

TUSEDAY

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 3)

Karirani sako Mona - 1.039,00 kn

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 4)
Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 5)

Kroko torbica Mona -1.069,00 kn


Kako usklađuješ dvije karijere? Znam da za održavanje Instagram profila i komunikaciju s klijentima treba dosta vremena? Kako ti izgleda radni dan?

Imam nekoliko poslova - posao na portalu MagMe, u agenciji i dio s Instagramom tako da stvarno mi raspored nikad nije dosadan. Dan mi počinje iznimno rano već oko 6, i većinu provedem za kompjuterom i mailovima, nakon toga odradim sastanke sa svim klijentima do nekih 18h i nakon toga dođem doma i pozavršavam sve s čime kasnim i onda dođe vrijeme za privatan život. Volim vrijeme provoditi vani pa nakon toga odem na neki gin-tonic ili kavicu. Često sam u nekom ludilu jer upravo zbog puno stvari, ne stignem se svemu posvetiti koliko treba, pa sam si u 2020. kao zadatak dala da naučim bolje rasporediti vrijeme i posložiti prioritete.

Nemali broj istraživanja je pokazao da djeca kao idealno zanimanje navode posao influencanja. Dokad se po tvom iskustvu to uopće može raditi? Postoji li neko dobno ograničenje?

Stalno čujem da klinci govore kako to žele biti kad narastu, ali pripisujem to još jednostavnom neznanju čime se sve možeš baviti u životu. Ovo im vjerojatno izgleda idealno, i moram naglasiti da je to jedan od najljepših poslova kojih možeš raditi, ali opet nije baš sve kako je prikazano. Mislim da u ovom slučaju godine nisu uopće bitne - imao ti 20,30 ili 60 - bitno je da si tome predan.

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 6)

WEDNESDAY

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 7)

Haljina Mona - 759,00kn, torba Mona - 939,00 kn

Moram se dotaknuti i honorara. Naravno neću te pitati koliko uspiješ zaraditi, ali samo mi kaži je li to na mjesečnoj razini nešto od čega bi mogla živjeti i podržavati svoj lifestyle?

Teško mi je odgovoriti na ovo pitanje jer mi to nije jedini posao. U fazi sam gdje moj poslovni život nije posvećen samo Instagramu pa shodno tome ni prihodi nisu maksimalni koliko bi mogli biti - ali sam od uvjerenja da se sigurno može živjeti samo od toga.

Zanima me koliko ti treba da se spremiš za posao? Znam da si uvijek sređena i da u ormaru imaš puno komada koje djevojke žele kupiti. Koji ti je poslovni dress code?

Nitko se ne sredi toliko brzo kao ja. Ujutro za spremanje mi treba svega 30ak minuta. Otprilike uvijek znam što ću odjenuti pa sam stvarno brza, a za dan se ionako šminkam malo. Za posao se odijevam svakako - od štikli i odijela pa do tenisica i oversized vesti - samo pazim da nije neprimjereno. Jako volim nositi odijela pa sam dosta često u tome. Sako mi je jedan od omiljenih komada i imam ih u 100 opcija.

THURSDAY

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 8)
Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 9)

Sako Mona - 829,00 kn, hlače Mona - 379,00 kn, torba Mona - 939,00 kn

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 10)

POTPIS

Jesi li obnovila poslovnu garderobu, Pogotovo sad kad je večernji život "otkazan". Kupuješ li ciljano stvari za posao?

Jesam. Neki dan sam baš u Moni uzela odijelo, kožnu jaknu i dobre kožne hlače koje znam da ću nositi cijelu jesen i zimu u stotinu varijanti. Ne bih rekla da ciljano kupujem za posao, već ono što nosim na posao trudim se da mogu nositi i inače samo u nekoj opuštenijoj varijanti. Primjerice bež odijelo - mogu ga odjenuti i na posao, ili s nekim svilenim topom za večeru ili ručak.

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 11)

Kožnata haljina Mona - 2.569,00 kn

FRIDAY

Mona "Monday to Friday": pet poslovnih kombinacija Rite Rumore (фото 12)

U čemu se nikada ne bi pojavila u uredu? Što je veliki „no no „ za tebe?

Mislim da se svatko na svijetu smije oblačiti kako hoće i u čemu se super osjeća. Ja ne bih možda nikada obukla minicu i prozirne najlonke, ali ne vidim ništa loše u tome da to drugi nose. 2020. je - neka svatko nosi što želi.

Pet esencijalnih komada za ured ove jeseni?

Svakako su to neka super laganija odijela, haljine do gležnja i kompleti. Obožavam se odijevati u jesenskoj sezoni jer mislim da možemo najviše toga kombinirati. Od golih nogu i vesti gore, pa do cool kaubojskih čizama na haljine.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više