Search

Nova dizajnerska kolekcija UGG čizmica kao potvrda trenda

Nova dizajnerska kolekcija UGG čizmica kao potvrda trenda

Nevjerojatno, ali istinito

Tekst: D.D.


Image: Sacai,
Imaxtree

Početkom milenija moda nije bila baš reprezentativna, a uz traperice niskog struka pod obavezno su se nosile uggsice...

Kada su završile na stranicama "modne biblije" Voguea, mislili smo da su dosegle vrhunac popularnosti, ali je stigla 2018., koja će, po svemu sudeći, biti godina comebacka UGG čizmica. Ne samo da ih je prije nekoliko dana isfurala modna ikona milenijalki Rihanna, već su proteklih tjedana manekenke u omraženim čizmama šetale po pisti. Iako nismo mislili da ćemo to doživjeti, nakon što je Balenciaga u rujnu predstavila model Crocsica platformom, trebali smo zaključiti da je ovo godine u svijetu obuće sve dopušteno.

Sacai x Ugg

Francuski brend Y/Project na Tjednu muške mode u Parizu predstavio je svoju verziju čizama od ovčjeg krzna koje sežu sve do bedara. U glomaznim, širokim i ružnim modelima, manekenke i manekeni su ponosno koračali pistom, a nije prošlo puno vremena da glavna kreativka japanskog brenda Sacai, poznatog po inovativnom i ženstvenom dizajnu, predstavi svoju inačicu uggsica. U suradnji s kalifornijskom markom obuće Chitose Abe osmislila je visoke i niske uniseks modele "opremljene" pletenim čarapama od raznobojne vune koje je predstavila na reviji za sezonu jesen/zima 2018.

Revija Sacai za jesen/zimu 2018.

Iako je kraj 2017. godine protekao u znaku odricanja od krzna - to su učinili brendovi poput talijanskog Guccija i američkog Michael Korsa, gležnjače od ovčje vune dizajnirane prije 39 godina, ove godine opet će biti "in". U prilog tomu govori i porast potražnje za trendi ružnom obućom, poput tenisica Balenciaga Triple S, Gucci Rhyton i Yeezy Wave Runner, koje se rasprodaju čim stignu na online dućane.

Y/Project jesen/zima 2018.

Y/Project jesen/zima 2018.

Najbolji izbor Ugg čizama može se pronaći u prodavaonicama i na online dućanu Karla.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više