Search

Od karantenskog do ljetnog trenda: Bandana marama je it modni dodatak

Od karantenskog do ljetnog trenda: Bandana marama je it modni dodatak

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Ne, ne radi se samo o tome da smo bili zatvoreni pa smo imali vremena izmišljati trendove, a trebala nam je i pomoć sakriti ekshibicije koje smo izveli sa šiškama ili izrast, dok se frizerski saloni još nisu otvorili, marama vezana oko glave je, kako se topliji ljetni dani sve više približavaju, stala tik uz niski opušteni rep. Vidjeli smo je na posljednjim revijama i predvodnici trenda bile su modne kuće Gucci i Dior, a u ovom trenutku riječ je više o luksuznim verzijama nego spavam-u-šatoru-na-festivalu i iskreno, nemamo ništa protiv ovog zaokreta.

Realno, svilena marama - a uglavnom su izrađene od satena (ako već nisu od prave svile) - je možda i posljednji asesoar kasnih devedesetih i s početka milenija koji još uvijek nismo prevrtjeli u svojoj nostalgičnoj opsesiji. Ne postoji pop ikona tog perioda koja je nije nosila, a najbolji dokaz za to je činjenica da ćete je primijetiti na poznatima od Carolyn Bessette-Kennedy (u casual klasičnom bandana printu) pa sve do Paris Hilton i Nicole Richie iz "The Simple Life" faze (obje s Pucci i Louis Vuitton logom).

Imamo dva neoboriva razloga zbog kojih ih trebate probati upravo sada (i ne, ni jedan od njih nije taj da takvu maramu vjerojatno već imate kod kuće - imate i škare pa se ne biste trebali sami šišati). Prvi je taj da i najobičnija majica u paru sa svilenom maramom oko glave izgleda nevjerojatno stylish, a zahtjeva minimalno truda. Ovo je posebno korisno za Zoom pozive na kojima uvijek neki (bez sumnje potpuno dobronamjeran kolega ili prijatelj) screenshota cijelu grupu pa zatim fotografiju objavljuje na Instagram Story.

Drugo, uz nju, s ili bez karantene, lako kupujete dane između pranja kose, a apsolutno se neće moći da primijetiti zabušavate li ili ne. I, na kraju krajeva, moda je igra, pa - poigrajte se!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više