Search

Ove tenisice iz Francuske obožavaju hrvatske i strane trendseterice

Ove tenisice iz Francuske obožavaju hrvatske i strane trendseterice

Brend Veja

Tekst: D.D.

Image: Instagram

Francuski brend obuću izrađuje od recikliranih plastičnih boca, a njihov dizajn zamijetile su trendseterice i buyeri Net-a-Portera, na kojem se hit tenisice mogu kupiti

Filozofija brenda Veja počiva na ekološkoj prihvatljivosti i fair tradeu pa se njihova obuća i modni dodaci izrađuju od organskih materijala, a čitavo je poslovanje transparentno - brend ima sjedište u Parizu, dok tenisice izrađuju mali proizvođači iz Francuske i Brazila. Sve o pamuku, gumi i koži koji koriste te procesu izrade može se pronaći na web stranici pariškog brenda, a njihove tenisice ističu se jednostavnim i privlačnim dizajnom. To su primijetile svjetske modne influencerice, ali i one domaće, te svjetski brendovi poput Madewella s kojim su nedavno ostvarili suradnju.

Najpopularniji model V-10 je u prvom tjednu kad je postao dostupan na Net-a-Porteru, ušao u top 5 najprodavanijih tenisica na svijetu. Klasične bijele tenisice krasi logo brenda u obliku slova V koji se može kupiti u različitim nijansama, a najtraženiji je onaj u bojama Francuske - plavoj i crvenoj. Zanimljiva je i činjenica da su brend osnovali Sébastien Kopp i François-Ghislain Morillion 2004. godine, a tenisice su postale globalno poznate tek kad ih je, prije manje od dvije godine, isfurala Emma Watson. Tenisice se mogu kupiti po cijenu od 125 eura, a crveno-plavi model trenutno je rasprodan. U ponudi su modeli od trobojne brušene kože, s glitterom te metalik verzije, a kupiti se mogu i u obliku koturaljki. 

@lucywilliams02

@stylebyweiwei

@ritarumora

@world_with_you

@marenschia

Related articles

Buro 24/7 Selection

više