Search

Ovo je osam najpopularnijih proljetnih street style trendova

Ovo je osam najpopularnijih proljetnih street style trendova

Što su nosile trendseterice?


Image: Imaxtree

Modni mjesec je završio prošli tjedan, a osim trendova s modnih pista došlo je vrijeme da sumiramo i one s ulica modnih metropola

Uz sveprisutan sportski chic, cipele čarape i Gucci torbice koje smo na ulicama gledali prošle sezone, ove su se sezone istaknuli još neki trendovi kao što su lakirana koža, izvezene jakne ili aktivističke poruke:

Karirani uzorak

Karirani uzorak nosio se uglavnom u obliku kaputa poput onog kakav je nosila Lucy Williams. No, ovaj je uzorak bio toliko popularan tijekom Tjedana mode na svim odjevnim predmetima da je, kako prenosi Refinery29, za vrijeme modnog mjeseca na servisu Lyst potražnja za njim narasla za 63%, dok je prodaja narasla za 23%.

Ovo je osam najpopularnijih proljetnih street style trendova (фото 1)

Aktivističke poruke

Ovaj je trend izazvan izborom Donalda Trumpa za novog američkog predsjednika, a potaknut dizajnerskim kolekcijama koje su obilovale aktivističkim porukama s naglaskom na inkluzivnost. Trendseterice su tako natpisima na svojim majicama pozivale na poštivanje ženskih prava i prava imigranata koja su najosjetljivija kad je Trump u pitanju, kritizirale njegov "Immigration Ban" i promicale poruke zajedništva.

Ovo je osam najpopularnijih proljetnih street style trendova (фото 2)

Sakoi širokih ramena

Ovaj se trend veže uz siluete 80-ih godina prošlog stoljeća, a progurao ga je Demna Gvasalia svojim kolekcijama za Balenciagu i Vetements. Trendseterice poput Miroslave Dume su ovakve sakoe nosile i prošle sezone, no ove su se sezone posebno istaknuli na ulicama modnih metropola.

Ovo je osam najpopularnijih proljetnih street style trendova (фото 3)

Prugaste košulje

Dekonstruirane prugaste košulje također su bile jedan od većih hitova na ulicama ovog modnog mjeseca. Trendseterice su ih nosile uz dolčevite, ispod predimenzioniranih kaputa spuštenih ramena ili jednostavno samostalne tako da neobična asimetrična i dekonstruirana forma jasno dođe do izražaja.

Ovo je osam najpopularnijih proljetnih street style trendova (фото 4) 

Crvena boja

O ovom smo trendu već pisali, a osim u dizajnerskim kolekcijama istaknuo se i kao vodeći street style trend. Blogerice i trendseterice su nosile crvene kapute, čizme, torbe, a neke su birale i čitave kombinacije u toj boji koja će biti vrlo popularna i iduće sezone.

Ovo je osam najpopularnijih proljetnih street style trendova (фото 5)

Izvezene jakne

Ovaj je trend prije nekoliko sezona pokrenuo Guccijev Alessandro Michele, a ovog se proljeća taj trend, čini se, uhvatio do kraja. Trendseterice su tako nosile izvezene traper jakne, kožne jakne, parke i kapute, a najzastupljeniji motivi su uglavnom oni iz flore i faune.

Ovo je osam najpopularnijih proljetnih street style trendova (фото 6)

Lakirana koža

Potraga za komadima od lakirane kože u posljednjim je tjednima na Lystu narasla za čak 79%, piše Refinery29. Trendseterice su tijekom modnog mjeseca uglavnom nosile hlače i kapute od lakirane kože, a iako je proljeće pred vratima, ovaj trend je toliko popularan da se čini da bi nas mogao pratiti sve do ljeta.

Ovo je osam najpopularnijih proljetnih street style trendova (фото 7)

Bijele cipele

I o ovom smo trendu već pisali kao jednom od vodećih za proljetne dane. Zbog svoje (ne)boje bijele su cipele prikladnije za nošenje tijekom suhog vremena, stoga su ovog proljeća savršen izbor za dnevne kombinacije što su prepoznale i trendseterice koje ih obožavaju kombinirati u svojim izdanjima za posjete revijama.

Ovo je osam najpopularnijih proljetnih street style trendova (фото 8)

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više