Search

Pet najpopularnijih trendova s Tjedna visoke mode u Parizu

Pet najpopularnijih trendova s Tjedna visoke mode u Parizu

Što predlažu dizajneri?


Image: Imaxtree

Iako dizajneri visoke mode obično ne diktiraju trendove, ove sezone se u Parizu nametnulo nekoliko trendova koje ćemo nositi tijekom jeseni

U svojim kolekcijama visoke mode dizajnerske kuće poput Diora, Chanela, Fendija i drugih, nagovijestile su neke nove trendove koji nas očekuju u jesen ove godine.

Široka ramena

Ovaj trend nije velika novost jer smo siluetu sa širokim ramenima iz osamdesetih godina prošlog stoljeća vidjeli i u ready-to-wear kolekcijama modnih kuća za jesen 2017. Komadi koje smo vidjeli na Tjednu visoke mode u Parizu samo su još jedna potvrda da se osamdesete doista vraćaju. U svojim su ih kolekcijama prikazali Armani Privé, Jean Paul Gaultier i Atelier Versace.

Armani Privé / Jean Paul Gaultier / Atelier Versace

Kratko sprijeda, dugo straga

Kod večernjih haute couture haljina koje će zvijezde nositi nadolazeće jeseni često ćemo viđati siluetu koja je sprijeda vrlo kratka dok je straga duga, često i dovoljno da se vuče po podu. Ovaj model haljine u svojim su kolekcijama visoke mode za jesen 2017. imali Ralph&Russo, Giambattista Valli i drugi brendovi.

Ralph & Russo / Georges Chakra / Giambattista Valli

Neki novi cvjetni uzorak

Cvjetni uzorak će se nositi i tijekom jeseni, ali dizajneri visoke mode predlažu da ga nosimo još više u svim bojama i oblicima. Chanel je tako svoje haljine ukrasio velikim ružama i božurima od tankih slojeva svile, dok su kod Fendija cvjetne aplikacije prekrivale čitave odjevne predmete.

Georges Chakra / Chanel / Fendi

Iz muškog ormara

Ovaj se trend nadovezuje na feminističke poruke koje smo vidjeli ispisane na majicama u ready-to-wear kolekcijama za nadolazeću jesen. I kod visoke mode su one snažne, ali se pojavljuju u drugačijim oblicima i to posebno u posuđivanju muškog odjevnog koda u ženskoj modi.

Dior / Uljana Sergejenko / Zuhair Murad

Dramatične rukavice

Duge rukavice su nerijetko modni dodatak u kolekcijama visoke mode, no ove sezone su nešto drugačije, dignute na sasvim novu razinu. Kuća Schiaparelli tako predlaže prozirne rukavice od tila, dok Margiela svoje ukrašava zlatnim i srebrnim točkama i tako im daje retro štih.

Maison Margiela / Schiaparelli / Yanina Couture

Related articles

Buro 24/7 Selection

više