Search

Pet trendova za ljetna vjenčanja

Pet trendova za ljetna vjenčanja

Spuštena ramena, mašne i crni detalji


Image: Imaxtree

Sezona je vjenčanja, a mi smo izdvojili pet trendova kad su u pitanju vjenčanice koje ćemo viđati tijekom ljeta

Ako ste u potrazi za vjenčanicom primijetit ćete nekoliko trendova koji vladaju ove sezone. Među njima se ističu predimenzionirane mašne i rukavi, kontrast bijele i crnih detalja, spuštena ramena koja su popularna i kod svakodnevnih haljina, te plaštevi i duboki "V" izrez.

Velike mašne

Velike mašne ove sezone dolaze na leđima i na rukavima. Iako se radi o predimenzioniranom motivu izgledaju vrlo elegantno i profinjeno, a ove su ih sezone u svoje kolekcije vjenčanica uvrstile brojne dizajnerske kuće među kojima su Marchesa, Oscar de la Renta i Ines di Santo.

Kontrastni detalji

Crna nije uobičajena za vjenčanja, ali sjajno izgleda kod nekonvencionalnih vjenčanica, dakako, ako se pravilno dozira. Kontrastiranje crne i bijele u detaljima kod vjenčanica zato može biti vrlo zanimljiva tehnika s još zanimljivijim rezultatima, a ove su je sezone isprobali Reem Acra, Elizabeth Fillmore i Marchesa.

Dramatični rukavi

Predimenzionirani i dramatični rukavi su ovog ljeta popularni kako kod košulja i dnevnih haljina tako i kod vjenčanica. Ove ćemo sezone tako često viđati predimenzionirane verzije zvonolikih, puf i nabranih rukava, a na svoje su ih vjenčanice već dodali Christos Costarellos, Theia i Francesca Miranda.

Spuštena ramena

Baš kao i dramatični rukavi, i spuštena ramena se ovog ljeta nose i kod svakodnevne i kod vjenčane odjeće. Kad su vjenčanice u pitanju spuštena ramena stvaraju novu siluetu koja izgleda sjajno i predstavlja odmak od klasičnih vjenčanica bez rukava. Ovaj su trend isprobali Lela Rose, Christos Costarellos i Reformation koji je ove sezone predstavio svoju prvu kolekciju vjenčanica.

Plaštevi

Plašt je dobar izbor ako imate vjenčanje na otvorenom gdje će uvečer biti hladno, ali i ako jednostavno želite postići dramatičniji izgled. Plašteve su u svoje kolekcije ove sezone uvrstili Naem Khan, Berta i Lela Rose čiji plaštevi već ulaze u kategoriju pelerine i prikladniji su za jesenska vjenčanja.

Duboki "V" izrez

Posljednji trend na našoj listi je već viđen kod ready-to-wear kolekcija Diora i Valentina, a radi se o "V" izrezu koji seže sve do struka. Iako ne zvuči obećavajuće, ovakav "V" izrez haljini daje neobično elegantnu siluetu koja je sjajan izbor za ljetna vjenčanja. U galeriji pogledajte kako izgleda ovaj duboki izrez kod dizajnera Mire Zwillinger, Marchese i Berte.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više