Search

Plisirani materijali hit su ovog proljeća

Plisirani materijali hit su ovog proljeća

Haljine, suknje, topovi...


Image: Buro247.ua

Od jednostavnih nabora do složenih konstrukcija u stilu tehnike origami - plisirani materijali jedan su od glavnih proljetnih trendova

U svojim kolekcijama, dizajneri vodećih modnih kuća na nov su način promotrili ono što je na prvi pogled samo najobičnije ukrašavanje odjevnih komada. Koristeći nabore u tradicionalnim i neočekivanim interpretacijama, dizajneri su stvorili sportske, romantične i futurističke stilove. Miuccia Prada je posudila nabore sa školskih uniformi i kreirala plisirane kratke suknje koje su bile uobičajene u 60-im godinama. Salvatore Ferragamo donosi plisirane haljine sportskog kroja, a njih možemo vidjeti i kod Alexandera Wanga. U tehnici koja podsjeća na origami, svoje su kreacije stvarali brendovi Bottega Veneta i Mary Katrantzou.

Haider Ackermann, Dries Van Noten

No bez obzira na sportski trend u modi, dizajneri su naglasili i ženstvene siluete s lepršavim plisiranim tkaninama. Tako je primjerice kod modne kuće Christian Dior gdje su se na pisti mogle vidjeti plisirane svilene haljine, a negdje se klasika razbijala asimetričnim krojevima, kao kod Nine Ricci. Plisirane tkanine u kombinaciji s jarkim bojama izgledaju odlično, a to su potvrdile kreacije Céline. A ako se u jednadžbu dodaju popularne metalik boje, komad odmah dobiva futurističnu notu, što smo mogli vidjeti na kreacijama modnih kuća Givenchy, Haider Ackerman i Proenza Schouler.

Christopher Kane

Miu Miu, Prada

Bottega Veneta

Mary Katrantzou

Christian Dior

Alexander Wang, Nina Ricci

Céline, Bibhu Mohapatra

Givenchy, Proenza Schouler

Related articles

Buro 24/7 Selection

više