Search

Pradina torbica s početka milenija ponovno je zavladala ulicama

Pradina torbica s početka milenija ponovno je zavladala ulicama

Novo izdanje kultne torbe

Tekst: T.L.


Image: Imaxtree,
Instagram,
Prada

Od Kopenhagena, preko New Yorka do Londona, svi više manje nose iste it torbice. Ako se trenutno kladite na sve torbe koje je unazad godinu dana izbacila "preporođena" talijanska kuća Bottega Veneta, sigurno ste u pravu. No, još nekoliko torbica trenutno dominira ulicama svjetskih modnih metropola i pritom imaju nešto zajedničko. Jedna od njih je ikonična Diorova torba modela Saddle, originalno s kraja devedesetih godina, koja je 2018. zablistala u novom ruhu (i čitavoj paleti novih verzija), a druga je Pradina torbica Prada Re-Edition 2000 inspirirana must-have torbom s početka milenija, a koju ponovno možete pronaći na policama talijanske modne kuće u ponešto promijenjenom izdanju.

Pradinu "novo-staru" torbicu već smo uočili u odjevnim kombinacijama zvijezda, it djevojaka i trendseterica - od Else Hosk, Monikh i Lucy Williams pa sve do Dua Lipe, a vrlo ćete ju često "sresti" zadubite li se u street style fotografije s tjedana mode koji se sada sele iz jedne modne metropole u drugu. Inspiracija za novo izdanje ikonične torbice vjerojatno je došla od Belle Hadid i Kendall Jenner koje su nedavno nosile originalna izdanja ove kultne torbice. Pradi je to bio sasvim dovoljan alarm da na tržište ponovno izbaci svoju baguette nylon torbu koja je punila modne magazine prije dva desetljeća. No, osim fanova među najvećim svjetskim zvijezdama, svoju novu popularnost Pradina torbica sigurno može zahvaliti povratku nostalgije, ali i tome što je vrlo jednostavna i praktična za kombiniranje.

Pradina torbica s početka milenija ponovno je zavladala ulicama (фото 1)

Pradina torbica, naime, dolazi u nekoliko boja, od crvene i ružičaste pa sve do bež, smeđe i klasične crne, a iako se radi o modnom dodatku koji je vladao početkom milenija, ono što je posebno zanimljivo je što estetski neodoljivo podsjeća na eklektični "elegantno/sportski duh" koji vežemo uz devedesete. Njezin baguette oblik i pedantna izrada te ikonična Pradina Saffiano koža zaradile su joj kultni status prije dva desetljeća, a zbog istih je razloga ludo popularna i danas. Ono što ju također izdvaja u paleti it torbica jest to što ima cijenu od oko 600 eura, a što je poprilično cjenovno prihvatljivo za nišu dizajnerskih torbi Pradinog ranga.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više