Search

Sokne i sandale ovog će proljeća biti savršen par

Sokne i sandale ovog će proljeća biti savršen par

Trend popularan 1940-ih i 1950-ih godina


Image: IMAXtree,
zara

Kratke sokne i dokoljenke u kombinaciji sa sandalama ovog proljeća naći će se u fokusu i bit će savršen dodatak, naprimjer, culottes hlačama i lepršavim haljinama

Zanimljivi modni dodaci najviše su zaslužni za kreiranje osobnog stila. Upečatljiva obuća, ekstravagantna torbica ili pošten komad nakita uvijek će se posebno istaknuti što god uz njih sparili, a ovog proljeća će vam uz otkačene sandale trebati i nove čarape. Povratak mrežastih i čipkastih čarapa dao nam je sasvim novu dimenziju, a trend sokni prati ga u stopama. Točkice, cvjetići, glitter, ušivene šljokice ili sjajni kamenčići – sve je dozvoljeno. Nosite ih uz suknje i haljine i nezaobilazne hlače iznad gležnja kako bi došle do izražaja. 

Vivienne Westwood

Kao inspiracija mogu vam poslužiti dizajnerske izvedbe modne kuće Dries Van Noten koja je vješto pomiješala uzorke cipela i čarapa koje na prvi pogled stvaraju iluziju tetovaža. Ako niste skloni eksperimentiranju, tu su i brončane sokne koje savršeno pristaju uz sandale s platformom s potpisom Antonija Marassa, a dvojac Dolce & Gabbana, poznat po svojim osebujnim dodacima, uvijek pođe korak dalje i napravi mala remek-djela. Mnogi high street brendovi već su se pridružili sa svojim lookovima i potvrdili da se ovog proljeća stilski vraćamo u 1950-te, barem što se čarapa tiče.  

Versace

Dries Van Noten

Antonio Marass

Maison Margiela

Dolce&Gabbana

Anna Sui

Related articles

Buro 24/7 Selection

više