Search

Stajlinzi Kim Basinger iz filma 9 i pol tjedana i dalje su moderni

Stajlinzi Kim Basinger iz filma 9 i pol tjedana i dalje su moderni

Danas više nego ikad

Tekst: A.P.


Jedan od najseksepilnijih filmova svih vremena ostat će upamćen i po stilu glavne glumice Kim Basinger

Kim Basinger glumi mladu i ambicioznu galeristicu Elizabeth koja počne uzbudljivu, ali emotivno iscrpljujuću vezu s biznismenom Johnom Grayom kojeg je utjelovio Mickey Rourke. Par se upušta u svakojake fizičke i mentalne igrice koje ih sustavno uništavaju. Film je izašao 1986. godine, a režirao ga je Adrian Lyne. U kratkom roku je stekao kultni status što zbog erotskih scena tako i zbog jake kemije koju su Basinger i Rourke imali na velikom ekranu. Moda u filmu je vjerno pratila zbivanja na sceni u New Yorku tih godina.

Stajlinzi Kim Basinger iz filma 9 i pol tjedana i dalje su moderni (фото 1)

Basinger je poput svake mlade galeristice nosila monokromatske kombinacije; prevelike košulje muškog kroja, predimenzionirane balonere, muške kapute u kombinaciji s čizmama i trapericama, odijela koja su izgledala kao da su posuđena iz njegovog ormara. Kada su je pak željeli prikazati u seksepilnom izdanju stilisti bi ju odjenuli u pencil suknje ili onaj famozni negliže u kojem pleše uz pjesmu Joea Cockera, a koji je zahvaljujući tome ušao u povijest kinematografije kao jedna od najseksepilnijih scena ikad.

Stajlinzi Kim Basinger iz filma 9 i pol tjedana i dalje su moderni (фото 2)

Kako je cijeli svijet trenutno ponovno zaluđen stilom 80-ih godina, estetika kakvu je nosila Basinger i dalje je jako primjenjiva u modernom vremenu. Dizajnerski i high street brendovi nude bezbroj artikala pomoću kojih možete složiti neku kombinaciju inspiriranu njenim stilom. Mi smo odabrali nekoliko najpamtljivijih scena i pronašli slične komade koji bi vas mogli zanimati.

Stajlinzi Kim Basinger iz filma 9 i pol tjedana i dalje su moderni (фото 3)

predimenzionirani baloner: Opening Ceremony, baloner: Zara, šešir: Maison Michel

Related articles

Buro 24/7 Selection

više