Search

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode

Što će se nositi ove jeseni i zime?


Image: buro247.ru

Iako su tjedni mode završili i do sljedeće jeseni i zime nas dijeli pola godine, pojedine su nam kreacije zapele za oko te smo im odlučili udijeliti malo više pažnje. Odabrali smo nekoliko najupečatljivijih trendova s njujorškog i londonskog Tjedna mode

Uvijek je zanimljivo pratiti proces nastanka kolekcije, počevši od dizajnerove ploče s inspirativnim slikama do gotovog proizvoda koji predstavlja na pisti. Ponekad su izvori inspiracije sasvim očiti, poput nove kolekcije Alexandera Wanga u kojoj je nedvosmisleno glavna inspirativna točka bio osebujan stil frontmena legendarnog heavy metal benda Kiss, Genea Simmonsa, što je bilo očito i bez Wangovih pojašnjenja. Isto vrijedi i za kolekciju Jonathana Andersona koja je prštala motivima novovalnih 80-ih, kao i interpretacija "Obitelji čudaka" u kolekciji kuće Lacoste.

Ponekad je prilikom identificiranja svih mogućih izvora inspiracije u novoj kolekciji omiljenog dizajnera potrebno iskustvo i umjetničko obrazovanje. Tako, primjerice, nećete iz prve razaznati da nova kolekcija kuće Simone Rocha predstavlja hommage instalacijama i skulpturama u obliku paukova francusko-američke umjetnice Louise Bourgeois. Prisutni su tu i utjecaji prerafaelitske umjetnosti Johna Everetta Millaisa i njegove znamenite "Ofelije" koja je oživjela na platnu kanadske umjetnice Adad Hannah.

U nastavku pogledajte koji nas sve trendovi očekuju u hladnoj sezoni i pokušajte odgonetnuti koji se to utjecaji miješaju u novim kolekcijama poznatih dizajnerskih kuća.

Lacoste

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode (фото 1)

Alexander Wang

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode (фото 2)

Proenza Schouler

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode (фото 3)

Jason Wu

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode (фото 4)

Delpozo

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode (фото 5)

Ralph Lauren

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode (фото 6)

Simone Rocha

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode (фото 7)

Christopher Kane

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode (фото 8)

J. W. Anderson

 

Trendi komadi s njujorškog i londonskog Tjedna mode (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više