Search

Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati

Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati

Tekst: BURO.


Otkad se pojavio, Net-a-Porter važi za digitalno carstvo na kojem u praksi možemo vidjeti koji brendovi briljiraju, čiji dizajnerski rad lako skrene u kategoriju rasprodaje pa padne u zaborav, te naravno koji su to novi igrači koji će tek eksplodirati na sceni. Net-a-Porter je počeo kao online dućan koji je bio rezerviran samo za najveće i najmoćnije igrače industrije, međutim sada s pretvorio u rasadnik talenata koje njihovih buyeri jednostavno ne mogu ignorirati. Iako svake sezone pratimo sekciju New In u potrazi za mladim imenima dizajnerske scene, Net-a-Porter je sada krenuo korak dalje te su lansirali inicijativu Vanguard u okviru koje će ponuditi dizajnerima mentorski program, ali i mjesto za promociju i prodaju. U sezoni jesen/zima 2020. tri brenda su dobila prestižnu priliku da krenu u često komplicirani svijet komercijalne mode pod stručnim vodstvom. Obratite pažnju na njih!

Minju Kim

Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati (фото 1)
Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati (фото 2)
Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati (фото 3)

Presimpatična Minju Kim osvojila je prvo mjesto u Netflixovom reality formatu „Next in Fashion“, a dio te nagrade je bila mogućnost da svoju mini kolekciju predstavi kupcima Net -a-Portera. Eksperiment je prošao odlično te je Minju jedna od nositeljica Vanguard programa ove sezone. Svim ljubiteljima mode je ponudila zanimljive predimenzionirane haljine, skulpturalne topove i suknje ali u nešto smirenijoj paleti pastelnih tonova. Dovoljno nosivo, a opet drugačije je pobjednička formula kojoj svi dizajneri teže.

Jia-Jia

Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati (фото 4)
Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati (фото 5)
Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati (фото 6)

Brend nakita Jia-Jia osnovala je Jia-Jia Zhu koja u svom radu koristi posebno odabrane prirodne i neobrađene kristale. Zbog toga su komadi s njenim potpisom pomalo nesavršeni, istovremeno delikatni i robusni, a svaki ima svoje značenje. Lako ih možete uklopiti u neki glam look, ali će odlično podignuti i neku casual kombinaciju. Prije dizajnerske karijere radila je kao buyerica na odjelu nakita u poznatoj robnoj kući Bergdorf Goodman, što joj je omogućilo uvid u to specifično tržište. Odrasla je između Šangaja i Kalifornije, a na ideju da se posveti kristalima došla je tijekom boravka na Baliju. Danas se njene kreacije izrađuju ručno u New Yorku i radi se o istinski kozmopolitskom inovativnom konceptu.

ArtClub

Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati (фото 7)
Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati (фото 8)
Tri nova brenda na Net-a-Porteru koja bi vas mogla zanimati (фото 9)

Australski brend ArtClub može se pohvaliti praćenjem principa održive etičke mode i proizvodnje. Sve njihove kreacije se izrađuju u Sidneyu u limitiranoj ediciji. Osnivačica Heidi Middleton se u osobnu modnu avanturu upustila prije dvije godine nakon što je otišla iz tima sass & bide. Iako se sada posvetila tzv. sporoj modi, njene kreacije su i dalje jako trendi i elegantne. Njen stil bi se mogao opisati kao glamur koji je odrastao, a komadi (koji nisu preskupi) doista mogu stajati u onom dijelu ormara za sve prigode i možete ih nositi i kombinirati godinama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više