Search

BURO. izbor: Bermude koje ćemo nositi na godišnjem odmoru, a i kad se vratimo na posao

BURO. izbor: Bermude koje ćemo nositi na godišnjem odmoru, a i kad se vratimo na posao

Tekst: D.D.


Image: Net-a-Porter,
Cult Gaia

Jedan od definitivno najomraženijih komada u povijesti mode su svakako bermude, koje smo, nakon ogromne popularnosti u devedesetima, zakopali na dno svojih ormara sve do, očito, ljeta 2020. godine. Brojni modni dizajneri kao što su Bottega Veneta, Tibi, Max Mara, The Row i Chloe nagovijestili su pomamu za ovim modelom svojim kolekcijama za proljeće/ljeto, no kako je ovo ljeto zaista specifično i gotovo u potpunosti lišeno trendova, nismo mogli očekivati ni da će jedan ovakav, doživjeti svojevrsnu renesansu.

Riječ je o modelima koje krasi visoki struk, nogavice koje sežu do malo iznad koljena te široka silueta, a bermude donose pravo modno osvježenje nakon dugotrajne vladavine odrezanih traper hlačica (a i biciklističkih modela). Osim toga, ovi casual komadi nisu rezervirani samo za plažu i vrijeme koje provodimo na godišnjem odmoru već ih, uz pravilan odabir komada (ili možda pripadajući sako) možemo isfurati i u poslovnim varijantama. Izbora je pregršt od ležernih traper i lanenih modela s dozom romantike kakve su predstavili Cult Gaia, Reformation, Loulou Studio i Zimmermann pa sve do bermuda na crtu brendova Tibi i Gauge81.

Da će ovo ljeto biti obilježeno bermudama govore ne samo fotografije na Instagramu svjetskih trendseterica kao što su Tiffany Hsu, Pernille Teisbaek i Loulou de Saison, već i podaci shopping platforme Moda Operandi koja je zabilježila 30-postotni porast u potražnji ovih kratkih hlača naspram 2019. godine. Pa onda, što čekate? U nastavku pogledajte neke od nama omiljenih modela koje smo pronašli u ponudi high-end i brendova srednje kategorije.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više