Search

Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije

Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije

Tekst: BURO.

Ljeto je na svom vrhuncu, sunce je visoko na nebu, a mi smo napokon u sporijoj traci života. Onoj koja se mjeri zalogajima bresaka i gutljajima vina, dišemo punim plućima, misli su laganije.. I od kada smo se vratili s obale, sve što želimo je pokazati svoj ten, savršeno hidriranu kožu, sitne, sitne svjetlucave čestice koje ostavlja after sun krema. High Summer je pravo vrijeme da ponovo otkrijemo svoju seksualnost i seksepil, koji su tijekom prethodne godine bili prekriveni pidžamama, trenirkama i brigom oko korone. Uhvatili smo dublji udah i nastavljamo dalje, bude se čula i kao da sve ponovo cvjeta. U tom duhu pretražujemo brendove koji su fokusirani na izradu odjeće koja zaista mnogo više otkriva nego što skriva. Ove kreacije su izazovne, zanimljive i definitivno zahtijevaju hrabrost. A čini nam se da smo je napokon skupili! Ovo je naš izbor za dane pred nama.

KIM SHUI STUDIO

Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 1)
Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 2)

Dizajnericu Kim Shui je magazin Forbes 2019. godine svrstao među imena na koje bi trebali obratiti pažnju, i mi smo to ozbiljno shvatili. Ona svoj rad opisuje kao susret Ming dinastije i Eurotrash stila. Koristi tradicionalne kineske printeve na odvažnim, seksi i modernim suknjama, haljinama i kompletima. Njen brend postoji tek 5 godina i za to vrijeme je uspjela skupiti veliki broj obožavatelja svog rada, kako na Instagramu, tako i u trećoj dimenziji. Kreacije sve redom mogu nositi oznaku „Hot Girl Summer“. I zaista zahtijevaju samopouzdanje i spremnost na provokaciju okoline. Mo-že!

Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 3)
Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 4)

LOUISA BALLOU

Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 5)
Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 6)

Ako živite na Instagramu vjerojatno ste do sada naletjeli na kreacije dizajnerice Louise Ballou. Radi se o specifičnim modelima koji kombiniraju neobične i odvažne printeve s prorezima, na takav način da skoro svakoj stvari možemo zalijepiti etiketu „too hot“! Na modnu mapu je dospjela zahvaljujući činjenici da se među obožavatelje njenog brenda ubraja i Bella Hadid. Bella očigledno ima odličan ukus jer su modeli koje nam je Louisa ponudila ovog ljeta progresivni, vibrantni i definitivno drugačiji. Seksi luksuz je odrednica kojom najbolje možemo opisati njenu ljetnu kolekciju. Želimo!

Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 7)
Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 8)

MIRROR PALAIS

Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 9)
Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 10)

Nema sumnje, zaista smo svi željni naći se s prijateljima, ali ovog puta u nekom super restoranu ili klubu, uglavnom želimo otići na neko mjesto gdje je OK da odjenemo mini haljinu koja više otkriva nego što skriva. Dizajner Marcelo Gaia koji je na čelu brenda Mirror Palais favorizira klasičan pristup seksi oblačenju, koji nije nužno namijenjen tome da se privuče druga osoba. Marcelo surađuje s kompletno ženskim timom kako bi napravili haljine po narudžbi koje su dostigle viralni nivo popularnosti. Inspiraciju za svoj rad pronalazi u body positivity pokretu koji je ženama omogućio da se bar djelomično riješe stega i osuđivanja društva. Kako on kaže, TikTok je na čelu ovih promjena, a mladi sada žive po principu „jednom se živi“. Ne možemo se ne složiti!

Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 11)
Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 12)

SUBSURFACE

Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 13)
Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 14)

Dizajnerica Kari Fly iz Los Angelesa za modele koje osmišljava za svoj brend Subsurface inspiraciju pronalazi u odvažnim krojevima iz prošlosti. Prvi prototip napravila je 2019. godine i ispostavilo se da su njene modne misli bile u skladu s globalnim trendom koji nas je sve kolektivno vratio u 2000-te godine. Vodila se kostimima kakve je nosila Cher, ali i kreacijama dizajnera Bob Mackiea i osmislila je provokativne modele koji vrlo glasno poručuju – seks! Kako sama Kari kaže došao je pravi trenutak za nošenje njene odjeće jer je uzbuđenje ovog ljeta na visokom nivou: „cijepljeni se žele družiti i izlaze više nego ikada“.

Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 15)
Uz ove brendove lako je pokazati malo kože - otkrijte njihove seksi kreacije (фото 16)
više