Search

Zelena je boja sezone. Evo kako je nositi

Zelena je boja sezone. Evo kako je nositi

Tekst: BURO.


Da ste se prije nekoliko godina teleportirali u 2021. sigurno bi vas zbunila trenutna situacija i pandemija, ali bi vas sigurno i iznenadila sveopća prisutnost zelene boje. I to one najbazičnije. Pričamo o boji za kojom djeca posežu kada flomasterom crtaju travu na satu likovnog. Ove sezone živimo u tehnikoloru: zelena, plava, žuta i pink izdvojile su se kao must have boje. I dok smo kraljevski plavu, Barbie rozu i sunčano žutu imali priliku vidjeti u prethodnim kolekcijama, zelena nas je malo zatekla.

Modni svijet je opsjednut tom bojom, ali tko je kriv za pomamu? Naravno da Daniel Lee i Bottega Veneta imaju direktne veze sa „ozelenjavanjem“ modnog svijeta. Upravo su u toj boji kutije i vrećice brenda, a zelene se i najpopularniji modeli torbi: „The Pouch“, „Cassette“ (koja je apsolutno svugdje) i „Jodie“. Također njihove najpopularnije čizme ove zime „The Tire Boots“ dobile su jarko zelene đonove.

Naravno, Daniel nije prvi dizajner koji je pobudio interes za ovu nijansu. U listopadu prošle godine Natacha Ramsay-Levi je na pistu poslala torbe od zelene kože u trava zelenoj boji. Vrlo brzo i brend By Far je lansirao kolekciju cipela i torbi u stilu devedesetih godina gdje su se našle zelene sandale i torbice. Je li to dovoljno da službeno proglasimo trend? Pa, dodajmo na to i činjenicu da je i The Attico sada u ponudu uvrstio otrovno zelene sandale i papuče i da je to vjerojatno samo zalet za proljeće u vibrantnim bojama.

Ali kako zapravo nositi boje? Ovoga puta ne radi se o printevima, ali također naše omiljene Insta djevojke ih ne kombiniraju ni u color blok stilu. Trik je da odaberete jednu boju i da je se držite i to najčešće u kombinaciji s crnom kako bi se postigao pun efekt. Opcija je i komplet trenirki u Kermit zelenoj boji. Svakako isprobajte novi trend, jer uz tako upadljivu boju nemoguće je ostati u lošem raspoloženju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više