Search

Plan za izlazak iz krize osnivača brenda Diesel

Plan za izlazak iz krize osnivača brenda Diesel

Lansiranje linije nakita i drugi projekti


Recesija u južnoj Europi prisilila je europske brendove da ponude nove ideje kako bi mnoge kupce ponovno vratili u dućane. Osnivač brenda Diesel, Renzo Rosso, razmišlja o lansiranju linije nakita i novom projektu na japanskom tržištu. Modni dodatci poput kožnih remena ili parfema dostupniji su od večernjih haljina te se ta kategorija s punim pravom može smatrati zaista profitabilnom. Naime, prema podatcima agencije Bain & Co, ove će godine prodaja modnih dodataka porasti pet posto u usporedbi s prošlom godinom. Međutim, Rosso još nije htio otkriti detalje suradnje s Japanom. Poznato je kako je sa svojim kćerima otputovao na tri dana u Japan i vratio se s nekim poslovnim idejama koje su uvelike razlikuju od onoga čime se sad bavi, „a to se odnosi i na odjeću“.

Prema Rossovom mišljenju, talijanska gospodarska recesija potrajat će i tijekom sljedeće godine. „Duboka kriza održat će se još nekoliko godina“, izjavio je Rosso ovaj petak na konferenciji IHT Luxury Conference 2012. koju godišnje organizira publikacija International Herald Tribune. „Smatram kako sad trebam osigurati licencu za proizvodnju naočala, satova i parfema, no jednostavno sam opsjednut nakitom i želim za svoje brendove lansirati upravo liniju nakita“. U ovom trenutku, pod Rossovim se rukovodstvom, osim brenda Diesel, nalaze kuće Maison Martin Margiela i Viktor & Rolf kao i tvrtka Staff International koja je licencirana za proizvodnju za brendove Just Cavalli, Vivienne Westwood Red Label, DSquared i Marc Jacobs Men.


Kao mjeru za borbu protiv krize, Renzo Rosso ističe i potencijalnu suradnju s glazbenikom Bono Voxom, suvlasnikom brenda Edun. Renzo i Bono bi zajedno pokrenuli proizvodnju u Africi pod imenom Diesel + Edun čime bi potaknuli otvaranje novih radnih mjesta i prodaju u Diesel dućanima u svim krajevima svijeta. Osim rasta prodaje, Rosso je uvjeren kako će ova suradnja privući pažnju i na probleme s kojima se bori Afrika.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više