Search

Tjedan muške mode u Parizu: Hermès

Tjedan muške mode u Parizu: Hermès

Sportski chic


Kolekcije Véronique Nichanian oduvijek su se isticale posebnom karakteristikom - pažnjom prema budućim kupcima. Drugim riječima, sve njezine kreacije možete odmah zamisliti u gradskim izlozima ili čak na sebi. Čini vam se da ste ih već vidjeli u stvarnom životu, na svojim prijateljima i poznanicima, a dizajnerica ih je samo zapazila i okupila u jednoj kolekciji.

hermesmenfw2013

Nichanian čvrsto stoji na zemlji i uvijek se iznova suočava sa sadašnjošću i stvarnošću. Nije sklona dubokim modnim povijesnim eskapadama, niti teatralnosti, niti složenim estetskim koncepcijama sa slojevitim značenjima i konotacijama. No, to ne znači da nas njezine kolekcije ne mogu oduševiti. Za proljeće iduće godine Nichanian predlaže nositi najrazličitije nijanse žuto-zelene i tamno narančaste, tradicionalne boje modnih dodataka kuće Hermès. Ovaj se put Véronique usmjerila na žarko ružičastu, fuksiju te otvoreno žutu, na boje koje su potpuno neutralno postale sastavni dio sportskog casual looka ove kolekcije.

hermesmenfw2013

Kolekcijom su dominirale skijaške modne inspiracije: veste s rukavima od lateksa s tradicionalnim sportskim detaljima i šarenim prugicama. Bile su tu i prošivene hlače i puloveri, dolčevita veste, uske hlače izrađene od fine kože koja imitira najlon, planinarske čizme sa žljebastim potplatima i upečatljivim kolorističkim akcentima poput vezica u boji. Istaknula se i retro nota, izravna inspiracija skijaškom opremom iz 1960-ih godina poput širokih hlača izrađenih od meke i tanke tkanine.

hermesmenfw2013

Naravno, niti jednu Hermès kolekciju ne možemo zamisliti bez luksuznih detalja, prije svega raskošnih i skupih materijala. U novoj kolekciji oni nisu uvijek izgledali pretjerano uvjerljivo i razumno: veste s umetcima od pony skin i kardigan od krokodilske kože (!) dobri su primjeri kako želja za „statusom“ ne mora uvijek biti umjerena. Nešto uravnoteženija opcija bile su jakne od astrahana i šišanog nerca. Dvobojni remeni od smeđe i crvene kože, tradicionalnih boja ove modne kuće, svidjet će se svima onima koji žele u Hermès estetiku dodati malo „živosti“.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više