Search

Tjedan visoke mode u Parizu: Atelier Versace

Tjedan visoke mode u Parizu: Atelier Versace

Elegantna senzualnost


Sinoćnjom je revijom Atelier Versace u Parizu otvoren Tjedan visoke mode za proljeće/ljeto 2013. godine. Ovaj se put Donatella Versace odlučila za prikrivenu, ali nipošto vulgarnu senzualnost pa su tako modeli nosili zakopčane jakne na golo tijelo, a haljine, iako su bile vrlo kratke, u potpunosti možemo opisati kao „zatvorene“.

Vodeći ideju elegantne senzualnosti, Donatella je iskušala i jedan od trendova nadolazećeg proljeća: proreze koje smo uočili već i na haljinama proljetno/ljetnih kolekcija brendova Alexander Wang, Michael Kors i Cushnie et Ohns. Eksperiment sa škarama u potpunosti je uspio i to ne samo jer su prorezi i izrezi uvijek bili zaštitni znaci kuće Versace, već i zahvaljujući dobrom izboru mjesta na kreaciji: duž bedra, oko pupka, na dekolteu ili oko solarnog pleksusa.

Završni dio revije Atelier Versace obilježile su haljine sa „šlepom“ od sjajne svile neonsko roza ili žute boje. Make-up je bio upadljiv, a poseban je akcent stavljen na oči. Modeli su nosili velike naušnice, a kosa im je bila stilizirana u uredne repove koji su i sami još jedan mali detalj koji dokazuje Donatellinu dobro promišljenu elegantnu senzualnost.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više