Search

Anja Rubik dizajnirala kolekciju za Giuseppe Zanotti

Anja Rubik dizajnirala kolekciju za Giuseppe Zanotti

Suradnja modela s poznatim talijanskim dizajnerskim imenom


Poljski model Anja Rubik dizajnirala je capsule kolekciju cipela za dizajnersko ime Giuseppe Zanotti. Na kreiranje linije cipela Anju je nadahnulo stvaralaštvo njezina dva omiljena glazbenika: Davida Bowiea i Debbie Harry. „U kolekciji se osjeća duh glam punka“, komentirala je Anja Rubik. „Volim taj glazbeni stil i veliki sam obožavatelj Davida Bowiea. Ljudi ponekad govore da sličim na njega i upravo mi je to najveći kompliment. U kolekciji sam izrazila sebe“.

anjazanotti

Zanotti i Rubik upoznali su se kada je Anji bilo samo 16 godina. Tada je sudjelovala u snimanju kampanje za taj talijanski brend, ali zatim su im se putovi razišli. Nakon šest godina, Anja Rubik je postala glavnom muzom dizajnerskog imena Giuseppe Zanotti, a njezina je pojava uljepšavala svaku kampanju tog poznatog brenda cipela.

„Mi smo jako dobri prijatelji“, izjavila je Anja. „Uvijek ručamo zajedno kada sam u Milanu i svaki put govorim Giuseppeu što mi se sviđa, a što ne u novoj kolekciji cipela. Jedanput sam vrlo ležerno spomenula kako bi mogli kreacijama dati dašak punka. „A zašto to ne bi učinila sama?“ I tako se sve odvilo vrlo spontano“.

anjazanotti

Kada je Anja Rubik stigla iz New Yorka u tvornicu gdje se proizvode Giuseppe Zanotti cipele, impresionirao ju je ritam rada u toj zemlji. „Prije nego sam uopće počela raditi, pozvali su me na ručak. Počeli smo raditi tek nakon nekoliko sati. Na ručku je bilo puno vina i hrane, a upravo bi takav trebao i biti život: ravnoteža između rada i odmora. No, moram dodati, posao je posao, a ja sam zadovoljna rezultatom“.

anjazanotti

anjazanotti

Rubik nije isključila mogućnost sljedeće suradnje s dizajnerima, no također bi htjela raditi i s brendovima pristupačnijeg raspona cijela. U kolekciji Anja Rubik for Giuseppe Zanotti nalazi se pet modela cipela i jedna torba, a svoj omiljeni model već u ožujku možete nabaviti u dućanima i online.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više