Search

Pariški Disneyland predstaviti će svoju modnu kolekciju

Pariški Disneyland predstaviti će svoju modnu kolekciju

Modni dizajneri udruženi u stvaranju novih kreacija


U novoj kolekciji britanske modne kuće Sibling pod imenom Sister by Sibling uskoro će se pojaviti haljina dostojna prave princeze. Kostim koji će biti prikazan na Disney reviji, nadahnut je poznatom Pepeljuginom haljinom za bal iz istoimenog crtanog filma 50-ih godina prošlog stoljeća. Sister by Sibling je jedan od mnogih brendova koji će predstaviti svoje kreacije u čast 20. godišnjice pariškog Disneylanda koja će biti krajem ovog mjeseca.

Sid Bryan, Joe Bates i Cozette McCreery, poznati trio dizajnera modne kuće stvaraju kostim koji su, prema radnji bajke, napravila tri miša. Konačna verzija donjeg dijela haljine je pletena ručno rađena minica.

disneylandrevija

«Stvoriti haljinu za Pepeljugu - bilo je prekrasno iskustvo za nas, a istovremeno i mogućnost povratka u djetinjstvo. Sa zadovoljstvom smo sudjelovali u tom projektu», govore dizajneri. «Sličnost s tri miša smo odmah primijetili, mi smo isto tako dobri, slatki i veseli. Sada će s našom pomoći Pepeljuga opet otići na bal, i taj bal će biti fantastičan.

disneylandrevija

Na reviji će svoje kostime prikazati dizajneri iz cijelog svijeta - Sister by Sibling iz Velike Britanije, kreativni direktor modne kuće Lanvin Alber Elbaz iz Francuske, koji je već kreirao uočljivu haljinu za Minnie Mouse; Philip Treacy će predstavljati Irsku, Luisa Beccaria Italiju, Michael Michalsky Njemačku, modna kuća Custo Barcelona Španjolsku i Jean-Paul Knott Belgiju. Rusiju će predstavljati dizajnerski brend Alexander Terekhov čiju kolekciju po motivima filma «Carstvo Velikog Oza» smo već prikazali.

Veličanstvena revija održati će se 23. ožujka 2013. godine u Parizu.

disneylandrevija

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više