Search

Princ Charles dodijelio orden Bernardu Arnaultu

Princ Charles dodijelio orden Bernardu Arnaultu

Kraljevski orden za čelnika LVMH


Izgleda da je u bijegu od poreza koje želi nametnuti trenutačni francuski predsjednik François Hollande, Bernard Arnault potražio utočište u krivoj zemlji. Ako su već belgijske vlasti odbile milijarderov zahtjev za državljanstvo, Velika Britanija se prema vlasniku LVMH, koji uključuje brandove kao što su Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Chaumet, Moët & Chandon i Hennessy, odnosi s puno više poštovanja.

Princ Charles dodijelio je Arnaultu najviši orden Britanskog Imperija. Činjenica da će poduzetnik dobiti naslov Knight Commander of Royal Victorian Order, bila je poznata još u listopadu, ali svečanost je održana ovih dana. Sastanak princa Charlesa i Bernarda Arnaulta bio je zatvoren za javnost, i zbog toga u medijima nema nijedne fotografije svečanosti.

princcharlesbernard

Arnault je nagrađen za svoj doprinos razvoju poslovanja i zajednice Velike Britanije, s kojom ga, zaista, mnogo toga veže. Poduzetnik je vlasnik branda škotskog viskija Glenmorangie i britanskih modnih brendova Thomas Pink i De Beers. Ukupno je u Velikoj Britaniji oko 100 trgovina brendova koje pripadaju grupi LVMH, koja zapošljava gotovo 3.000 ljudi.

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više