Search

Prada traži književne talente

Prada traži književne talente

Natječaj s izdavačkom kućom Giangiacomo Feltrinelli Editore


Modna kuća Prada objavila je početak književnog natječaja zajedno s izdavačkom kućom Giangiacomo Feltrinelli Editore, čiji pobjednik će osvojiti 5 000 eura. Natječaj počinje danas, a trajati će do 18. lipnja, dok će rezultati biti objavljeni tek na samom kraju godine - 31. prosinca.

Za sudjelovanje u natječaju morate imati 18 godina i napisati esej na temu "Kakvu realnost vidimo svojim očima? I kako se ta realnost može izmijeniti kroz objektiv?". Dana tema se kristalizirala iz metaforičkog shvaćanja pogleda kao instrumenta za dostizanje i istraživanje novih svijetova. A koncept cijelog natječaja ima svoje korijene u "znatiželji za otkrivanje novih jezika uz pomoć oblika samostalnog izražavanja, koji vode k pisanoj riječi".

Kroz web-stranicu Prade možete se prijaviti na natječaj i poslati svoj tekst. Jedna osoba može poslati samo jedan esej, napisan na jeziku autora. Preporučeno je napisati 4 do 8 tisuća znakova.

Vezano uz temu, važno je spomenuti kako Miuccia Prada sama ima doktorat iz politologije i filozofije, te je uvijek naglašavala kako je Prada - modna kuća za inteligentne žene.

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više