Search

Miuccia Prada o kreacijama za film \"Veliki Gatsby\"

Miuccia Prada o kreacijama za film "Veliki Gatsby"

U suradnji s dizajnericom kostima Catherine Martin

Bez obzira na tradicionalne ideje o modi s početka XX. stoljeća, Miuccia Prada smatra kako stvaranje kostima za film "Veliki Gatsby" nije bio samo "proces kristalizacije glamura". Nakon što je proučila arhive modnih kuća Prada i Miu Miu, dizajnerica je kreirala 40 haljina za ekranizaciju ovog romana, uključujući i najupečatljivije - za junakinju filma Carey Mulligan.

mucciagatsby

mucciagatsby

U jednom od intervjua Miuccia je otkrila: "Kada sam čitala knjigu, shvatila sam kako za mene ta knjiga ne govori o glamuru. Djelo iscrpno obuhvaća ljudsku psihologiju i ulazi u karakterne tipove. Prema njenim tvrdnjama, filmu je suđeno demonstrirati blistavu stranu života burleske i novca, budući da je Luhrmann odlučio kako će glavna junakinja biti prikazana kao najljepša i najbogatija žena svijeta.

U procesu stvaranja kostima Miuccia Prada je surađivala s dizajnericom Catherine Martin. Iz svega je rezultirao kvalitetan spoj talenata koji može prikazati duh 20-ih godina, ali nažalost nije mogao biti idealno pedantan. Sama Catherine Martin smatra kako svaka modna ilustracija toga doba može dokazati da je Miuccia napravila najbolji mogući posao: "Fotografija 20-ih je zabilježila žene u sličnoj odjeći. Nismo napravile nijednu pogrešku pri izboru tkanine ili stila, bez obzira na našu veliku maštu. Na kraju krajeva, ovaj film je umjetničko djelo, a ne dokumentarac".

mucciagatsby

mucciagatsby

mucciagatsby

Tekst: D.Č./L.B.

više