Search

Cruise kolekcija Chanel u Singapuru

Cruise kolekcija Chanel u Singapuru

"Once Upon a Time…"


Jučer je u Singapuru održana iščekivana revija cruise kolekcije modne kuće Chanel, koju je Karl Lagerfeld predstavio nakon premijere filma "Once Upon a Time..." o počecima Chanel dućana.

Singapur je na karti svijeta novo mjesto koje još nije osvojeno. U njemu, u spoju skupih automobila, visokih nebodera i velikih noćnih klubova, odzvanjaju ostaci kolonijalne prošlosti - engleski jezik, mnoštvo raznih naroda i rasa, te ulice imenovane u čast zaboravljenih britanskih političara.

Tu posebnost Singapura Karl Lagerfeld je odlučio kvalitetno iskoristiti - za debitantsku premijeru filmova izabrao je hotel Raffles, izgrađen još u 19. stoljeću, a za reviju napušteno rustikalno mjestašce Loewen Cluster. Ranije se tamo nalazila plantaža muškatnog oraščića, a sada stoji samo feudalno betonsko zdanje s bojom koja se ljušti sa zidova. "Sviđa mi se karakter mjesta", rekao je Karl Lagerfeld, "ima neki šarm, kojim ne mogu zavladati novine. Stvar nije toliko u povijesti, koliko u njegovom izgledu i atmosferi".

I sama kolekcija je atmosferna. U njoj su se mogle vidjeti lepršave svijetle hlače, džemperi puderaste boje, prsluci, a čak i puloveri za igru kriketa - u kombinaciji s bijelom košuljom i kravatom, naravno, kako bi to danas kombinirala i sama Coco Chanel. Pistom su prošetali modeli u crnim jaknicama, dugim i kratkim, koje su izgledale poput kardigana i kožnih jakni. Kroz reviju se provukla i azijska tematika - kaput ravnog kroja u kombinaciji s print uzorkom na hlačama i duge svilene haljine.

Na modelima su zasjali biseri - duge ogrlice, u nekoliko redova, kao na starinskim fotografijama. Frizure su bile kratke, s razbarušenim šiškama, dajući modelima dječački look. Takva frizura je utjelovljenje ženske slobode, smjelosti i neoporecivog stila.

Jasno se prisjećamo posljednje scene iz filma, one u kojoj se Saskia de Brauw promatrajući vitrinu butika, znatiželjno pita što li će s brendom biti za 100 godina. Čini se da je Karl Lagerfeld vrlo uspješno odgovorio na to pitanje!

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više