Search

Kostimi za operu s potpisom Azzedinea Alaïe

Kostimi za operu s potpisom Azzedinea Alaïe

"Ženidba Figara" premijerno prikazana u Los Angelesu

Azzedine Alaïa kreirao je prvu mušku kolekciju - za operu "Ženidba Figara". Dizajniranje kostima za operu je za njega također novost, do sada je samo odjenuo postavu baleta "Tisuću i jedna noć".

"Nikada nisam kreirao odjeću za muškarce, a uz to ide i činjenica da je vrlo komplicirano raditi kostime za operu", rekao je dizajner kritičarki Suzy Menkes, "kostimi za balet su jednostavniji od onih za operu, jer su baletni predodređeni za kretanje".

Kostimi za operu s potpisom Azzedinea Alaïe (фото 1)

Razlog zbog kojeg se dizajner upustio u avanturu stvaranja kostima za operu "Ženidba Figara", bila je mogućnost suradnje s arhitektom Jeanom Nouvelom, koji je osmislio scenografiju opere. "Azzedine i ja smo prijatelji već nekoliko godina, smatram kako je on kvalitetan dizajner s vrlo dobrim shvaćanjem strukture, geometrije i teksture", rekao je Nouvel.

Opera "Ženidba Figara" imala je svoju premijeru prošlog vikenda u Los Angelesu. Kako piše International Herald Tribune, muškarci su se pojavili u bijelim odijelima i širokim hlačama, a žene u širokim voluminoznim suknjama i kožnim haljinama.

Tekst: D.Č./L.B.

više