Search

Isječci iz prvog Gallianovog intervjua nakon incidenta

Isječci iz prvog Gallianovog intervjua nakon incidenta

„Nikada nisam pio kako bih mogao stvarati“


Nedavno smo pisali kako je John Galliano napokon smogao hrabrosti dati prvi veliki intervju nakon incidenta koji se dogodio u pariškom kafiću La Perle. Tada je, podsjećamo, dizajner javno izrazio svoje simpatije prema Adolfu Hitleru te je posjetiteljima za susjednim stolom uputio niz antisemitskih komentara.

Pijani incident Galliana je stajao karijere u modnoj kući Dior s kojom ga sada povezuju samo brojne sudske rasprave. Osim toga, dizajner je postao persona non grata u modnom svijetu.

Tek su nedavno u znak podrške posrnulom kreatoru istupili Oscar de la Renta te modni dvojac Domenico Dolce i Stefano Gabbana koji su Johnu poželjeli mnogo sreće u povratku na posao.

O alkoholu, drogi i zlokobnoj večeri u Parizu te o osjećajima koji su se javili kada je gledao video zapis svoje budalaštine, kao i o pokušaju povratka u svijet mode, Galliano je progovorio za časopis Vanity Fair. Na internetu već možete pročitati prve isječke iz razgovora dizajnera s novinarkom Ingrid Sischy. „Nikada nisam pio kako bih mogao stvarati. Za to mi nije bio potreban dopping. Počeo sam piti tijekom rada u Dioru. Nakon kreiranja svake nove kolekcije uzimao bih nekoliko slobodnih dana kako bih sve zaboravio. No, što je bilo više kolekcija, to se događalo češće: pretvorio sam se u roba. Zatim sam posegnuo za tabletama. Uzimao sam ih jer nisam mogao zaspati. Tada bih uzimao i tablete kako bih smirio podrhtavanje nogu“, podijelio je Galliano.

Dizajner je također izjavio kako je cijelo vrijeme „živio u balončiću“ te je bio potpuno ovisan o drugima. „Ja nikada nisam znao kako koristiti bankomat“. Jedan o prvih koraka prema povratku u svijet mode bilo je dizajniranje vjenčanice za Kate Moss u srpnju 2011. godine. „To me spasilo. Ponovno sam mogao biti ja“.

Cijeli intervju možete pročitati u srpanjskom izdanju časopisa Vanity Fair. 

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više