Search

20 najutjecajnijih modnih blogera na svijetu

20 najutjecajnijih modnih blogera na svijetu

Portal Fashionista izbacio tradicionalnu listu najboljih

BURO.


Image: Sincerely Jules,
Blond Salad

Listu 20 najboljih blogera u 2015. predvodi Chiara Ferragni koja od svog bloga živi bolje nego većina modnih urednika

Modni portal Fashionista objavio je svoju listu 20 najutjecajnijih blogera današnjice na kojoj se nalaze svima poznata imena djevojaka koje viđamo na Tjednima mode, ekskluzivnim događanjima i, naravno, na društvenim mrežama. S liste su isključene sve one blogerice koje su svojim poslovnim carstvom otišle korak dalje te svoj blog pretvorile u pravi website s nekoliko zaposlenika. Primjerice u tu kategoriju pripada Leandra Medine, koju se odavno ne percipira kao modnog blogera već kao glavnu i kreativnu urednicu stranice Man Repeller. Isto vrijedi za Garance Dore koja je svoj blog podigla na sasvim novu razinu, zahvaljujući suradnji s poznatim svjetskim kućama za koje je radila ilustracije i snimala kampanje. Ova lista fokusira se na dame koje svojim stilom utječu na milijune mladih djevojaka i time potiču prodaju određenog brenda i proizvoda. Prilikom kreiranja liste u obzir je uzet broj pratitelja na društvenim mrežama (danas marketinški vrijedite proporcionalno broju pratitelja na društvenim mrežama), vlastiti brend ili proizvod koji je nastao kao rezultat popularnosti bloga, broj rezultata u google tražilici i 'it' faktor o kojem su odlučili modni insajderi.

Chiara Ferragni

Na prvo mjesto zasjela je prekrasna plavuša Chiara Ferragni i njezin blog The Blonde Salad. Ferragni je prešla dalek put od slatke plavuše s razigranim stilom do djevojke koja dobro naplaćuje dolazak na neki event. Pojavila se na nekoliko naslovnica modnih magazina, kreirala je liniju tenisica koje se odlično prodaju, a po statistici brendova s kojima je surađivala odaziv čitatelja s njezine stranice je impresivan.

Aime

Drugo mjesto drži Aimee Song i njezin blog Song Of Style. Aimee broji 1,9 milijuna pratitelja na Instagramu koji s oduševljenjem prate brojne stylinge koje ona revno postavlja na svoj blog i profil. Popularnost su prepoznali i brendovi te se Aimee može podičiti brojnim suradnjama.

Na trećem mjestu nalazi se Wendy Nguyen sa svojim YouTube kanalom na kojem broji preko 600 tisuća pratitelja. Njezin filmić "25 načina kako nositi šal" ostvario je nevjerojatnih 29 milijuna pregleda.

Kristina Bazan

Pozicija broj 4 pripala je Švicarki Kristini Bazan koja na Facebooku ima preko milijun obožavatelja. U svoj radni portofolio ubraja suradnje s kućama Louis Vuitton, Hugo Boss i Piaget.

Julie Sarinana

Sićušna ljepotica iz Los Angelesa Julie Sarinana zauzela je peto mjesto. Kritičari hvale njezin nepretenciozan stil i činjenicu da se milijuni djevojaka mogu lako poistovjetiti s njezinim modnim odabirima. Julie je kreirala i liniju majica koje se uspješno prodaju.

Kompletnu listu 20 najboljih blogera u 2015. pogledajte ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više