Traži

3 nova brenda nakita za koje biste trebali znati

3 nova brenda nakita za koje biste trebali znati

Modeli od metala

Tekst: D.D.


Fotografija: Buro247.ru,
Buro247.az

Nakit od plemenitog metala ili njegovih inačica, visokog sjaja ili u mat verziji, neobičnog izgleda i nestandardnih oblika doživljava svoju renesansu. Većina mladih brendova najprije svoje modele predstavlja putem Instagram profila, a mi smo pronašli tri koja su tek nedavno počela s radom. 

Gruzijsku marku nakita Le Chic Radical osnovali su dvojica prijatelja Giorgi Vazovski i Nino Dolidze. I dok je Vazovski dugogodišnji modni insajder, koji je radio kao stilist i fotograf, Dolidze je, kako kaže, početnik prepun entuzijazma. Brend je fokusiran na ženski nakit, a inspiraciju za dizajn pronalaze u stilskim ikonama iz 90-ih godina prošlog stoljeća i francuskom chicu. Svi komadi nakita u prvoj kolekciji izrađeni su ručno i to od srebra i kristalića, a misao vodilja bila je stvoriti nakit koji se može nositi preko dana, ali i u večernji izlazak. Pa tako dobar dio kolekcije čine minimalistički ringovi ukrašeni nanizanim kristalima, a upravo su takve statement naušnice najtraženiji komad ove godine.

Le Chic Radical

Kad vlasnica i glavna dizajnerica brenda živi između dva grada koji "dišu" na posve različit način - Pariza i Moskve, znamo da će nakit koji kreira biti zanimljiv. Za svoju je debitantsku kolekciju Vera Chernyavskaya, nazvanu "MMXVIII" koristila 14 i 18-karatno zlato u različitim nijansama, a kao detalje, za pojedine komade, koristila je i jedan ili više sitnih dijamanata. Tako se njezin niche brend nakita 55 Jewelry pozicionirao između manjih brendova koji rade s plemenitim metalima i luksuznih draguljarnica. U ponudi brenda nalazi se delikatno prstenje i ono nalik pečatnjacima, cuff narukvice i ovalne naušnice, ali i baršunasti chokeri s metalnim privjescima. Fokus dizajnerice je prikazati ljepotu i sjaj metala kroz jednostavan dizajn, a baš zato za izradu nakita ne koristi nijedan drugi materijal.

55 Jewelry

Na naušnicama brenda Copine Jewelry pozavidjela bi vam svaka elegantna Francuskinja: savršeno oblikovani zlatni ringovi ili pak nepravilni biseri nakit je kakav i same biraju za svakodnevne kombinacije. No, nisu samo naušnice ovog ruskog brenda predmet žudnje, već su to i lančići s privjescima, a dvije prijateljice koje stoje iza marke nakita - Liliya Khazhiyeva i Alena Klimovich, koje su iskustvo prikupljale u svijetu mode i arhitekture, u prvoj su kolekciji predstavile samo dva modela privjesaka i osam modela naušnica. S vremenom se njihova linija nakita proširila pa se sada mogu pronaći različite inačice tih prvih modela. Danas metalne privjeske boje emajlom u različitim nijansama, a sa zlatom kombiniraju nepravilne barokne bisere koje nabavljaju u Japanu - sve to elegantnom nakitu daje dozu razigranosti. Njihov predivan i delikatan nakit zamišljen je da ga svi oko vas primijete, ali da ga vi ni ne osjećate na sebi - lagane i tanke komade ovog nakita zaboravit ćete da nosite. 

Copine Jewelry

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar