Search

Opening Ceremony slavi 10 godina

Opening Ceremony slavi 10 godina

Humberto Leon & Carol Lim


Carole Kim and  Umberto Lyon

Ovaj mjesec poznati američki brend Opening Ceremony slavi važan događaj u svojem životu: 10. obljetnicu osnutka. U čast ovog dugoočekivanog događaja, brend je lansirao liniju torbi čija cijena iznosi od 450 do 800 dolara, istoimeni časopis i retrospektivu - knjigu u kojoj je predstavljena povijest ove modne kuće tijekom posljednjih 10 godina. Do današnjeg dana, Opening Ceremony ima 8 trgovina i 2 pop-up storea: u Londonu i New Yorku. Osim toga, kolekcije muške i ženske odjeće predstavljene su i u 400 trgovina svjetskih trgovaca, a na istom se popisu pojavljuju i robne kuće poput njujorškog Barney's, Nordstrom i Bergdorf Goodman, londonskog Brown's i Harvey Nichols, japanskog Lane Crawford i Mitsukoshi, pariškog Printemps i mnogih drugih. Jednostavno je teško povjerovati u činjenicu da je prošlo deset godina otkako su dizajneri Umberto Leon i Carol Lim stvorili  svoje modno carstvo. „Gledajući unatrag, čini mi se apsolutno ludo da je prošlo punih 10 godina. Uopće ih nisam osjetila. Retrospektivna knjiga će predstaviti i ispričati nevjerojatnu kronologiju u životu naše modne kuće, kao i povijesti svih naših projekata i suradnja“ — rekla je Kim. 
Opening Ceremony slavi 10 godina (фото 1)
Knjiga Opening Ceremony

Leon i Kim, oboje diplomanti fakulteta Berkley na University of California, uz zajedničku modnu kuću pronalaze vremena i za vlastite projekte i konzultacije s modnom kućom Kenzo. „Imamo snažnu potporu na oba mjesta. Carol i ja smo sami stvorili Opening Ceremony, osmislili smo sve do najsitnijih detalja. Iz tog razloga znamo što posao uistinu jest. Vidimo što bismo trebali istaknuti, a što poboljšati“ — podijelio je dizajner Humberto Leon.

Prvi dućan Opening Ceremony otvoren je 2002. godine u hotelu Ace na Manhattanu, a od te se godine modna kuća uspjela pretvoriti u pravo modno carstvo o kojemu govori cijeli svijet.

Opening Ceremony slavi 10 godina (фото 2)

Otvorenje dućana u Londonu

Opening Ceremony slavi 10 godina (фото 3)
Tekst: M.T. / T.K.

Leave a comment

više