Search

Christopher Kane proljeće/ljeto 2013.

Christopher Kane proljeće/ljeto 2013.

Romantika i high tech


Christopher Kane je na Londonskom tjednu mode predstavio nježnu i romantičku kolekciju u kojoj se osjeća njegov karakteristični autorski potpis. Tema romantike nazire se već od prvog izlaska manekenki odjevenih u motorističke jakne i suknje nježne bijele boje cvjetnog uzorka. Fragilna kombinacija osvježena je masivnim modnim dodatcima: sandalama sa čeličnim spiralama i srebrnim zakovicama na jakni. Revija se nastavila u duhu minimalizma 90-ih. 

Nakon  bijelih kreacija, Christopher je predstavio bijelo-ružičaste haljine ukrašene crnim ljepljivim trakama. Pastelnu gamu boja nastavila je žuta haljina s apliciranim dekorativnim kamenčićima i bijelom čipkom. Osvojile su nas i lepršave šifonske suknjice asimetričnog kroja koje su zaokružile dojam romantike.

U završnom dijelu revije kontrast tkanina, silueta i dekoracija doveden je do krajnjih granica: na prozirnim suknjama pojavili su se nepravilni komadići ljepljivih traka i gumirane plastike kao i šifonske haljine sasvim inovativne skulpturalnosti. Pomoću high tech prešanog šifona s grafičkim uzorkom, nastalo je inovativno odijelo sa suknjom. Pogledajte kako romanika može postojati i u dobu visokih tehnologija.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više