Search

Alessandro Michele potvrđen kao novi kreativni direktor Guccija

Alessandro Michele potvrđen kao novi kreativni direktor Guccija

Nakon raznih spekulacija, Frida Giannini dobila svog nasljednika

Image: Buro247.ru

Nakon mjeseci nagađanja i različitih navodnih kandidata, Gucci je napokon potvrdio svog novog kreativnog nasljednika. Ulogu Fride Giannini preuzet će Alessandro Michele

Tom Ford ipak se ne vraća u Gucci kako se pisalo proteklih tjedana, a isto tako za kormilo talijanske modne kuće neće sjesti Riccardo Tisci, Christopher Kane, Peter Dundas, Joseph Altuzarra, niti nijedno veliko ime koje se spominjalo na medijskim listama. 42-godišnji Alessandro možda je nepoznat široj publici, no njegov je modni životopis itekako impresivan. Među izlistanim pozicijama izdvaja se ona u kući Fendi, više od desetljeća kreativnog rada u Gucciju te pozicija kreativnog direktora u brendu Richard Ginori. Vijest je došla prije vremena kad je modna kuća Gucci odlučila u posljednji tren redizajnirati cijelu mušku kolekciju prije revije u Milanu, pothvat koji je Michele odradio bez greške i time punim pravom zaslužio svoju poziciju.

Novi izvršni direktor Guccija, Marco Bizzarri koji je na tom mjestu zamijenio Patrizija di Marca, medijima je komentirao kako je svjestan da se ne radi o sasvim očitom izboru ako se gleda izvana, ali kako je Michele iznimno poštovan od strane tima i kako svi u Gucciju jako cijene njegov rad. "Michele je definitivno osoba koja treba zasjesti na tu poziciju. Njegova vizija Guccija identična je onoj kakvu ima izvršno vodstvo i točno ono što modnoj kući Gucci treba kako bi se kretala naprijed i opet postala relevantna u modnom svijetu", dodao je Bizzarri. Nova era za Gucci službeno može početi.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više