Search

Alessandro Michele predstavio još jednu romantičnu kolekciju za Gucci

Alessandro Michele predstavio još jednu romantičnu kolekciju za Gucci

Tjedan mode u Milanu


Image: imaxtree

Ima li boljeg načina za započeti još jedan Tjedan mode u Milanu od Guccijeve revije?

Alessandro Michele je još jednom uspio oduševiti sve okupljene na jučerašnjoj reviji u Milanu, gdje je prikazana nova Guccijeva kolekcija za proljeće/ljeto 2017. No, nije to učinio odjećom koja je ponovno bila vrlo slična kao i u njegove posljednje tri kolekcije za Gucci. Učinio je to šarenim kolažiranim 3D pozivnicama, ružičastim ambijentalnim svjetlima koja su obasjavala gusti bijeli dim koji je ispunjavao prostor revije i naravno, angažiranjem Florence Welch da čita poeziju Williama Blakea uz soundtrack na reviji. I baš zbog takvih ideja je Gucci angažirao Michelea kako bi pokrenuo promjene u brendu.

Kada govorimo o odjeći možemo slobodno tvrditi da nismo vidjeli ništa posebno novo. Daleko od toga da ona, a posebno detalji, nije bila impresivna, no u prvom planu je ponovno bio geek chic, kao i vibra sedamdesetih godina prošlog stoljeća što je najbolje vidljivo u predimenzioniranim naočalama, sakoima i puloverima sa specifičnim geometrijskim uzorcima. Bile su tu još jednom i nezaobilazne košulje s volanima koje je Michele popularizirao, kao i pregršt cvjetnih uzoraka. "Cvijeće za proljeće? Revolucionarno!" rekla bi sarkastično filmska Anna Wintour i ne bi bila daleko od istine.

Novo su izgledale tek haljine s blago podignutim strukom, puf rukavima i slojevima transparentne tkanine koji uz tijelo padaju sve do poda. Podsjećale su na spavaćice s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće, a Michele je njima najjasnije od svih dizajnera do sada u ovom modnom mjesecu, potvrdio da će upravo ta empire silueta biti veliki trend idućeg proljeća. No, vratimo se na atmosferu. "Znate onaj osjećaj kad ste zaljubljeni, u noćnom klubu, ali niste na pravom mjestu, ne osjećate se dobro jer ta osoba nije tamo?" upitao je Michele Vogueovu novinarsku Sarah Mower koja je u čuđenju odgovorila "Oh, znači govorimo o tome da ste potpuno sređeni, ali ipak slomljenog srca?" Bizarno? Možda. No, upravo je takvu atmosferu Michele želio postići na pisti i nekako je u tome uspio. On je majstor koji gotovo da režira čitavu predstavu kada radi reviju. I to je doista sjajno, no mora više dizajnerskog razmišljanja uložiti i u kolekcije ako ne želi da one postanu dosadne.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više