Search

Alessandro Michele prikazao još jednu megalomansku kolekciju za Gucci

Alessandro Michele prikazao još jednu megalomansku kolekciju za Gucci

Tjedan mode u Milanu


Image: Imaxtree

Prvi dan Tjedna mode u Milanu prošao je u znaku Guccija čiji je kreativni direktor Alessandro Michele na pistu poslao čak 119 odjevnih kombinacija

Kolekcija za jesen/zimu 2017. sadržavala je nove komade i za žene i za muškarce, a modeli su hodali unutar piste izolirane zidovima od pleksiglasa koji su ih dijelili od publike. Njih čak 119 prošetalo je pistom vrlo brzo, kao da cijelo vrijeme gledate jedan dugačak defile. To je Micheleov stil - voli pretjerivati, voli megalomaniju i dobar je u tome. I u ovoj je kolekciji svaka odjevna kombinacija bila more uzoraka, tekstura i detalja u stylingu.

Suknja na volane s resicama na dnu svakog volana u kombinaciji sa sakoom od brokata, okruglom pederušom s metalnim motivima ptica, znojnikom za čelo s Gucci logom, zlatnim sandalama i oslikanim prozirnim čarapama, po nekoliko zlatnih prstena na svakom prstu i šiljasti nakit za nos. Cvjetne široke hlače, svilena cvjetna bluza, dugi karirani sako, papirnati suncobran s drvenom ručkom oslikan motivima moljaca, biserna ogrlica, crni remen sa zlatnim lokotom i ručna kožna torba ispunjena metalnim detaljima. Metalizirani uski kombinezon koji prekriva sve osim šaka i stopala, čak i glavu, kratke poderane traper hlačice visokog struka, sandale sa cirkonima i prozirne dokoljenke oslikane cvijećem, crni choker i izrezana majica s Gucci logom preko kojeg stoji print koji podsjeća na crni marker i piše "Common sense is not that common". I ovo su tek tri primjera odjevnih kombinacija od njih čak 119 kroz koje je Michele provukao svoju fascinaciju engleskim vrtovima, simbolikom japanskih tradicionalnih motiva, simbolikom pojedinih životinja i predmeta itd.

Nedvojbeno je da je to vrlo specifično za njega, jedinstveno i nešto što doista zahtjeva vještinu. Jer stvoriti kolekciju od 119 muških i ženskih modela koji su pojedinačno toliko složeni u konceptu i slojeviti u izvedbi doista je nešto što ne može svatko. No, teško je oteti se dojmu da je ovo još jedna ista kolekcija kao i sve koje je Michele do sada kreirao za Gucci. Fascinacija gore spomenutim motivima je legitimna, ali odmak od silueta sedamdesetih i osamdesetih kao i smirivanje stylinga bilo bi pravo osvježenje i potencijalno novi kanal kroz koji bi Michele mogao pokazati još i više.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više