Search

Alexander McQueen, jesen/zima 2015.

Alexander McQueen, jesen/zima 2015.

Ljepota u propadanju

Image: Imaxtree

Sarah Burton izaziva nas da prepoznamo ljepotu u propadanju. Pogledajte kako u novoj kolekciji za kuću Alexander McQueen ona zamišlja ljepotu propadanja...

Tema nove kolekcije kuće Alexander McQueen najavljena je od samog početka revije, točnije već je pozivnica s motivom uvele ruže dala naslutiti o čemu se radi. Tako je dizajnerica odlučila istražiti motiv ljepote u propadanju: "Krhkost života i krhkost ljepote; ima li ljepote u propadanju istih?" zapitala se Sarah Burton te dodala: "Ideja propadanja i procesa pomlađivanja u stvarnom životu."

Intimna scenografija postavljena je u Conciergerieu, a revija nije zahtijevala nikakve popratne kulise ni pompu. Make-up modela kreirao je scenu gotovo samostalno, kosa je bila začešljana, a zatim prebačena i raščupana prema naprijed, čineći krajeve kose pahuljastima i voluminoznim; kao da je frizura nekad bila uredna, ali je s vremenom izgubila formu i svilenkastu teksturu. Dizajnerica nas time želi navesti da prepoznamo nekadašnji sjaj i ljepotu ocvalih "cvjetova", što uistinu nije teško.

Burton prekrasno kombinira čipku i kožu, kožni kaputi i haljine evocirali su element pomlađivanja, snažni i izdržljivi komadi, a istovremeno nježni i delikatni. Voluminozne raskošne haljine od čipke izvedene su u bogatim slojevima, često samo na krajevima ili u detaljima, pružajući neku dinamičnost. Ova je tehnika najljepše došla do izražaja u kostimu od sirove svile nježne puder nijanse, kojim je dizajnerica nagovijestila motiv otkrivanja. Drugdje se motiv ruže povremeno vraćao, ali nikad ne djeluje zagušujuće, što smo mogli vidjeti na krasnim crnim prozračnim haljinama na kojima se motiv ruže pojavljivao u nježno ružičastoj i vatreno crvenoj boji. Nema sumnje da je dizajnerica uspjela i doista pokazala i dokazala kako ljepota koja propada još uvijek može očarati gledatelja. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više