Search

Alexander Wang, jesen/zima 2015.

Alexander Wang, jesen/zima 2015.

Dominacija crne boje


Image: Imaxtree

Alexander Wang nikad nije skrivao svoju veliku ljubav prema crnoj boji, ipak, ponekad je svoje crne komade začinio nekom drugom bojom, ali ne i ove sezone. Wang je za ovu jesen i zimu pripremio potpuno crnu kolekciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Uz objašnjenje kako ga klijenti svake sezone neprestano mole da napravi crnu verziju pojedinih komada, dizajner je odlučio svima stati na kraj i na njujorškom Tjednu mode isporučiti im potpuno crnu kolekciju.

31-godišnji dizajner ipak je mrvicu varao, budući da je na pistu poslao i nekoliko komada u sivoj metalik boji, karirani kaput s akcentima u crvenoj i pulover bijele boje koji je kombinirao s ispranim traperom. Ipak, većinom kolekcije dominirala je crna. A zašto i ne bi? Na kraju krajeva, to je boja koja se najbolje prodaje.   

Inspiriran heavy metal bendovima, među kojima se jasno ističe Kiss, Wang je svoje crne kreacije oplemenio snažnim i upečatljivim detaljima: metalnim nitima koje su lepršale na dugim crnim haljinama, dok su kaputi, jakne i hlače muškog kroja ukrašene sitnim srebrnim kuglicama koje imitiraju "uniformu" i make-up "masku" legendarnog frontmena benda Kiss, Genea Simmonsa.

Kad smo već kod make-upa, Kendall Jenner i vojska smrtno ozbiljnih modela pojavila se mokre kose koja se razdvajala u pramenovima, a koja je kontrastirala neprirodno blijedim licima. Njihova je rokerska pojava bila dodatno naglašena golemim robusnim cipelama na platformu koje je nemoguće ne zamijetiti.  

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više