Search

Alexander Wang otvorio svoj prvi londonski dućan

Alexander Wang otvorio svoj prvi londonski dućan

U mondenoj četvrti Mayfair

Image: PR

Poznati modni dizajner Alexander Wang otvorio je svoj najveći dućan u Londonu

Trgovina se proteže na tri kata, a prostor, ukupne veličine 625 kvadratnih metara, nekoć je služio kao veliki poštanski ured u prizemlju te umjetnička galerija na katu. Nova trgovina projekt je belgijskog arhitekta Vincenta Van Duysena. Prostor je povezan u cjelinu velikim centralnim stubištem koji pomno prati Wangovu viziju i estetiku, u koje se odlično uklapaju brojni industrijski elementi u kombinaciji s paletom boja od crne do sive. Iako je izgled njegovih prijašnjih trgovina krasila igra bijele i crne, tonovi sive dali su svojevrsni nježniji izgled samome dućanu. Van Duysen je stvorio snažan prostor, definiran postojećim strukturama zgrade.

Alexander Wang otvorio svoj prvi londonski dućan (фото 1)
Kreacije Alexandera Wanga, poput modnih dodataka, ženskih torbi, obuće i proizvoda od kože, smještene su u prizemlju, dok se nosiva kolekcija "T by Alexander Wang" smjestila na prvom katu. Razlog zbog kojeg je upravo britansku prijestolnicu odabrao kao lokaciju svog najvećeg dućana, Wang opravdava činjenicom kako je London najveće europsko tržište te prvo internacionalno tržište koje ga je podržalo. Informacija o otvaranju trgovine došla je odmah nakon vijesti da je poznati dizajner napustio pariški luksuzni brend Balenciaga, u kojem je proveo tri godine radeći kao kreativni direktor. Razni izvori tvrde da je glavni razlog njegova odlaska želja da se fokusira na razvoj vlastita brenda.

Londonsko otvaranje obilježava 25. Wangovu trgovinu te djeluje kao prvi samostalni dućan u Europi.

Alexander Wang otvorio svoj prvi londonski dućan (фото 2)

Alexander Wang otvorio svoj prvi londonski dućan (фото 3)Alexander Wang otvorio svoj prvi londonski dućan (фото 4)Alexander Wang otvorio svoj prvi londonski dućan (фото 5)Alexander Wang otvorio svoj prvi londonski dućan (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više