Search

Alexander Wang u New Yorku prikazao kolekciju inspiriranu siluetama 80-ih

Alexander Wang u New Yorku prikazao kolekciju inspiriranu siluetama 80-ih

Tjedan mode u New Yorku


Image: Imaxtree

Alexander Wang je sinoć u New Yorku prikazao novu kolekciju koja je estetski bila bliža kolekcijama Donatelle Versace nego mladom američkom dizajneru

Prikazao je kolekciju od 38 modela u kojoj su se izmjenjivale siluete osamdesetih godina prošlog stoljeća s izazovnim haljinama opuštenih krojeva i dubokih dekoltea. Već je po ovoj kolekciji jasno da su se nakon sedamdesetih vratile osamdesete. Wangov vrhunac slave je možda prošao, no on je i dalje jedan od najutjecajnijih američkih dizajnera i ono što prikaže na svojim revijama svakako će utjecati na trendove koji nas očekuju na jesen 2017. godine.

Za sada tako možemo očekivati povratak tajica. Wang ih u svojoj novoj kolekciji kombinira sa sakoima širokih ramena ili pak s predimenzioniranim puloverima kojima još dodaje luksuzne ogrlice optočene dragim kamenjem (definitivno potez koji bi učinila Donatella Versace. Možda je ipak Wang njezin nasljednik, a ne Riccardo Tisci? Teško, ali bilo bi vrlo zanimljivo!). Siluete 80-ih vidljive su i kod haljina s ramenima koja se šire u prostor, mini suknji s velikim volanima na donjem rubu, pa čak i kod prevelikih kaputa i tigrastog uzorka.

Kad su teksture u pitanju Wang ih raslojava kombiniranjem kože, mreže, trapera, pletiva i pregršt rastezljivih tkanina od kojih radi hlače i kombinezone - ponovno veoma u stilu 80-ih baš kao i crne kožne pederuše koje su u rukama nosile Bella Hadid i još nekoliko modela. Wang je u ovoj kolekciji ostao dosljedan sebi samo u nekoliko navrata kad je ponovio haljine tankih naramenica, rezane ispod prsa i povezane tankim trakama, što smo vidjeli u njegovoj prošloj kolekciji kao i korištenjem crne ne boje koja mu je bila jedan od zaštitnih znakova na početku karijere. I iako će se neki od komada zasigurno naći u pregledima najvećih trendova za jesen 2017. velikih svjetskih magazina, čini se da je Wangu ipak bolje išlo kada je radio vlastito kompleksno pletivo i inovativne čizme od filca s držačima za upaljače kao što je to činio prije tri godine. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju za jesen/zimu 2017.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više